News Flash:

Strada Potaissa se transformă într-o piață de flori altfel, pentru al treilea an la rand

31 Mai 2019
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
strada potaissa 1 1024x684

Pentru al treilea an la rând, Potaissa se transformă într-o piață de flori altfel, un proiect inspirat de seria de evenimente street delivery.

În perioada 14-16 iunie, florării șic, producători locali și floriști plini de admirație îi așteaptă pe clujeni să admire aranjamentele florale pe care le-au pregătit.

Pe lângă producătorii care vor încânta cu aranjamentele lor care de care mai inedite și colorate, specialiștii Asociației Peisagiștilor din România - Filiala de Nord-Vest revin pe Strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma definitiv în intervalul menționat, creând spații inedite de relaxare și întâlnire și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale.

Celebra instalație Mi-e Dor de Tine va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe Strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani.

Clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe Strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10-23 vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshop-uri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă.

Programul muzical va fi anunțat pe pagina de facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval”, a transmis Andi Daiszler, organizator.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes, unul dintre aspectele pe care Asociația Daisler îl urmărește prin acest eveniment încă din 2017. Ne bucurăm să constatăm faptul că acest lucru este de interes pentru întreaga comunitate de pe stradă.

Scopul Străzii Potaissa este de a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a străzii în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

strada_potaissa_4_213x300
strada potaissa flori proiect
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047580 (s)