Amenzi pe bandă rulantă la UNTOLD, după ce au apărut poze în mediul online de la una din cele mai mari petreceri din România. Autoritățile au acționat imediat, iar organizatorii pasează răspunderea.

Scandal declanșat în urma unor imagini: sute de amenzi la UNTOLD

Autoritățile din Cluj Napoca au început să dea amenzi pe bandă rulantă pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară la Festivalul UNTOLD. Ediția din anul acesta a fost una foarte așteptată.

Iată că probabil așteptate au fost și mustrările legale de ordinul sutelor pentru că nu au fost respectate restricțiile încă în vigoare din contextul pandemic. Demersurile au fost făcute după ce mai multe fotografii de la petrecere au ajuns pe rețelele de socializare.

În acestea se poate observa cum mii de oameni adunați în fața scenei nu poartă masca de protecție. Amintim că peste 56.000 de oameni au participat în cursul zilei de joi, 9 septembrie, în prima zi a festivalului la spectacolele uriașe.

Ce spune managerul festivalului?

În fotografiile făcute de pe scenă se vede că nimeni nu respectă măsura sanitară anti-COVID, deși aceasta este o condiție asumată de cei care au organizat festivalul încă de la primirea aprobării pentru susținerea manifestării.

„La intrare, fiecare persoană e obligată să poarte mască. Dacă nu are, îi oferim noi. Apoi, însă, fiecare individ e responsabil. Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, spune Edi Chereji, managerul festivalului.

Chiar primarul Emil Boc a fost surprins în noaptea în cauză în jurul orelor 02:00 la UNTOLD, moment în care a refuzat să fie fotografiat de reporterul Știri de Cluj. Edilul se afla alături de soție în momentul în care reporterul publicației citate i-a cerut o fotografie. El s-a întors și a spus: „Maestre, nu vreau! E un moment privat.”

coral