News Flash:

Taximetrist clujean, bătut de un client beat care urăște taximetiștii

14 Ianuarie 2019
1530 Vizualizari | 0 Comentarii
Taximetrist batut

Incident violent marţi, 8 ianuarie, într-un taximetru aflat în mers pe străzile Clujului, totul după ce conducătorul auto a avut bunăvoinţa să accepte comanda a trei tineri băuţi pentru a-i duce la destinaţie! Taximetristul s-a trezit practic înjurat şi apoi atacat, fără motiv, de unul din clienţi, un bărbat de 41 de ani din Sighişoara, doar pentru că  respectivul ura visceral taximetriştii… Ca urmare, victima a acţionat după procedura standard, chemându-şi colegii în ajutor prin „indicativul 100” şi anunţând de asemenea poliţia. Oamenii legii au intervenit rapid la faţa locului şi cercetează împrejurările în care a avut loc evenimentul, arată Gazeta de Cluj.

Taximetrist: „S-a năpustit asupra mea cu pumnii şi picioarele”…

Dl. Costică este un clujean în vârstă de 54 de ani care munceşte ca taximetrist de mai bine de unsprezece ani. Bărbatul povesteşte, pe coridoarele I.M.L.Cluj, că în toţi ani s-a lovit de tot felul de situaţii, care de care mai ciudate şi ieşite din comun, însă nu crezuse că va fi atacat chiar în mers de un client pe care-l luase, din bunăvoinţă, ca să-l ducă la destinaţie deşi respectivul era în stare euforică. Mărturiseşte aşadar, miercuri, 9 ianuarie, masându-şi în răstimpuri unul din degetele mâinii stângi, bnadajat: „Ieri, pe la ora 14.10 am luat trei  tineri băuţi din cartierul Gheorgheni, de la barul situat lângă spălătoria de la Complexul comercial „Mercur” (nota noastră – poreclit de către cunoscători „Între cracii lui Mercur”). Aceştia doreau să ajungă cât mai repede pe Plevnei, o stradă aflată spre Someşeni, la capătul cartierului Mărăşti. După ce am pornit spre destinaţie, m-am trezit că unul din tinerii aflaţi în dreapta-spate începe să înjure taximetriştii aşa, la modul general, după care se fixează asupra mea făcându-mă şi pe mine în toate felurile. L-am întrebat, nesigur, dacă vorbeşte cu subsemnatul, la care acesta mi-a confirmat acest lucru şi, mai mult, a început să mă înjure, direct, de mamă. Apoi s-a ridicat în picioare în maşină şi a încercat să mă lovească, din spate, însă am avut noroc cu unul din pasageri deoarece acesta l-a prins de mână şi i-a zădărnicit gestul. Dar omul, chitit cu orice preţ să mă lovească, a încercat să repete figura – la care eu am sesizat ce intenţionează să facă şi am tras pe dreapta. Apoi i-am rugat pe cei trei să coboare din maşină, pentru că nu mai doresc să continui cursa, indiferent de situaţie. Asta, deşi ne aflam la intersecţia străzii Plevnei cu Fabricii de Zahăr,  aproape la destinaţie”. Cei trei l-au ascultat pe dl. Costică şi au coborât din taximetru, iar pasagerul care stătuse lângă şofer i-a plătit acestuia cursa, moment în care insul agresiv a început să dea cu picioarele în partea din spate a maşinii! Relatează în continuare taximetristul: „După ce s-a plictisit de şuturi individul şi-a scos geanta din portbagaj, l-a trântit puternic şi a mai dat o dată cu piciorul în maşină, aşa, de rămas bun. Eu rămăsesem înăuntru, blocasem portiera – însă, indignat de gestul său am decis să dau „indicativ 100”, sunând simultan şi la numărul de urgenţă 112. Rapid, la faţa locului a venit un coleg, care a intervenit, moment în care am coborât şi eu ca să vorbesc cu cei trei. În clipa următoare insul violent s-a năpustit asupra mea cu pumnii şi picioarele, mi-a răsucit degetul, smulgându-mi unghia şi dezbrăcându-mă, involuntar, de geacă. În tot acest timp colegul îl ţinea cât mai departe de mine dar la un moment dat s-a prăbuşit la pământ împreună cu agresorul”…

”Vorbea familiar cu poliţiştii, cred că era un vechi client al lor”

Sosiţi între timp, au intervenit în conflict şi alţi doi-trei colegi de-ai domnului Costică, care i-au ridicat apoi de la pământ pe cei doi, despărţindu-i pe aceştia unul de altul. Curând au apărut la faţa locului şi poliţiştii, care au trecut la legitimarea pasagerilor recalcitranţi, după care i-au oferit taximetristului un formular pe care acesta l-a completat, în calitate de persoană agresată şi solicitantă a autorităţilor. „În tot acest timp cei trei se aflau într-un service auto din vecini, „Schwartz”, unde au intrat după aceea şi poliţiştii Secţiei 7, ca să stea de vorbă cu ei. Atunci am văzut că individul – care se numeşte Sorin Ioan, de loc din Sighişoara – avea un tupeu inimaginabil faţă de oamenii legii, cărora li se adresa cu o familiaritate de-a dreptul stupefiantă, fapt ce m-a făcut să cred că era un client obişnuit al acestora. Ba, mai mult, i-a somat pe aceştia să nu-i trimită citaţia pe adresa consemnată în cartea de identitate, ca să nu ajungă în mâinile mamei lui, ci să i-o transmită pe o adresă pe care le-o va indica el. La care, spre cinstea lor, poliţiştii au refuzat să facă acest lucru ”, adaugă bărbatul în vârstă de 54 de ani. Mărturiseşte apoi că s-a prezentat azi la I.M.L.Cluj deoarece intenţionează să-şi scoată certificat medico-legal, după care să depună plângere pe numele agresorului. Curând, este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce după un scurt timp, cu un certificat în care medicii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri medicale. Adaugă apoi, în timp ce se pregăteşte să părăsească instituţia medicală clujeană: „Fac plângerea doar peste câteva zile, deoarece am la dispoziţie aproape două luni pentru acest fapt. În orice caz, las legea să-şi spună cuvântul  deoarece nu mi se pare firesc să fii agresat de cineva căruia ai vrut să-i faci un serviciu, chiar şi plătit. Plus că omul mi-a pus în pericol siguranţa – a mea şi a participanţilor la trafic de pe stradă, inclusiv a pietonilor. Mă întreb, cu groază, ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi scăpat controlul maşinii şi aş fi intrat pe trotuar şi aş fi lovit pe cineva”?

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La data de 08.01.2019, în jurul orei 14:20, un bărbat din Cluj-Napoca a sesizat, prin SNUAU 112,  faptul că a fost victima unei agresiuni. În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula de siguranță publică și patrulare din cadrul Secției 7 Poliție, care, în urma investigațiilor efectuate, a constatat faptul că apelantul, în calitate de taximetrist, în jurul orei 14:00, în timp ce se deplasa cu autovehiculul pe strada Plevnei, din Cluj-Napoca, a fost agresat atât verbal, cât și fizic, de către un client aflat în stare de ebrietate.

Agresorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 41 de ani, din Sighișoara, județul Mureș. În cauză, cercetările vor fi continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

taximetrist batut clujean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0959 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028715 (s)