Echipa de volei a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a cucerit aurul la Campionatul Național Universitar de volei feminin desfășurat, în perioada 13-15 mai 2022, la Oradea și s-a calificat la Campionatul European Universitar din Polonia.

Studentele UBB, antrenate de conf. univ. dr. Cristian Șanta, au câștigat grupa învingând echipa Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, precum și echipa Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, iar în finala Campionatului a învins echipa Universității din Oradea.

Echipa formată din Sorina Mocan, Simina Străchinescu, Iris Porca, Natalia Preda, Paula Tarța, Carmen Rentea, Mădălina Mărginean, Andreea Murar, Mălina Mircea și Alexandra Dolha a început deja pregătirea pentru următoarele competiții.

„Ambiția, dorința și dăruirea au făcut ca fetele noastre să câștige Campionatul Național Universitar și, în urma acestui rezultat, să se califice la Campionatul European Universitar din Polonia, unde sperăm să avem rezultate foarte bune”, afirmă coordonatorul echipei, conf. univ. dr. Cristian Șanta.

La turneul final al Campionatului Național Universitar de Volei Feminin din acest an au participat, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău,  Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

coral