News Flash:

UBB și Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie se coordonează strategic în domeniul inteligenței artificiale și al inovării

13 Martie 2021
385 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9242 RON (+0.0001)
USD: 4.1226 RON (+0.0606)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Parteneriat UBB in domeniu stiintei si al inovatiei

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) realizează un nou parteneriat strategic cu Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie.

Parteneriatul nu vizează simple cooperări sporadice, ci urmărește concentrări academice prin colaborări, coordonări și integrări sistematice și pragmatice (ex. deschiderea reciprocă a infrastructurilor științifice; posibilitatea dublelor afilieri; circulația liberă a cercetătorilor în cadrul infrastructurii științifice; aplicații academice comune, etc.).

„Mă bucură mult acest nou parteneriat strategic al UBB. Este strategic deoarece nu vizează simple angajamente de colaborare, ci urmărește concentrarea resurselor academice din Cluj-Napoca, pentru a avea o vizibilitate și un impact major la nivel național și internațional. Institutul condus de colegul Răzvan Florian (alumnus UBB) este deja un actor major la nivel național și internațional în câteva domenii ale științei, cu accent pe componenta de inteligență artificială (instruire automată, rețele neuronale profunde, sinteza automată de programe). Adăugând forța UBB în domeniu – cea mai mare facultate de informatică și cea mai mare școală doctorală de inteligență artificială din țară, cu implicații diverse (Big data/machine learning; Blockchain; High performance computing; Cybersecurity; General/applied mathematics), cu cel mai puternic supercomputer din țară prin prisma calculului realizat simultan și cu poziționări de top în țară în rankingurile dedicate „computer science/information systems” – Clujul devine astfel mai vizibil și cu impact mai mare în domeniul inteligenței artificiale la nivel național și internațional. Prezența UBB în European Institute for Technology (Digital) și noua specializare inteligentă propusă de UBB (InfoBioNano4Health) va servi de acum încolo ambelor instituții academice”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La rândul său, dr. Răzvan Florian, președintele Institutului Român de Ştiinţă şi Tehnologie afirmă că „acest parteneriat va permite aprofundarea colaborării pe care o avem cu UBB, facilitând interacțiunile cadrelor didactice și studenților UBB cu cercetătorii noștri. Este excelentă inițiativa UBB de a cataliza concentrarea resurselor științifice din regiune, deoarece colaborarea actorilor din acest domeniu este esențială pentru menținerea competitivității internaționale a științei românești. În ultima vreme, UBB a demonstrat o dinamică accelerată în susținerea excelenței științifice și suntem onorați să putem contribui la acest demers de care beneficiază întreaga societate. Asocierea între tradiția și excelența UBB și agilitatea și flexibilitatea administrativă a institutului nostru oferă un potențial important pentru proiecte comune de succes, cu rezultate cu impact internațional”.

Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie (Romanian Institute of Science and Technology – RIST – https://rist.ro/) este un institut de cercetare privat, non-profit. Scopul institutului este de a asigura un cadru instituţional şi administrativ adecvat, de nivel occidental, cercetătorilor performanți care activează în țară, focalizându-se în prezent pe inteligență artificială și instruire automată, biospeologie și știința nonliniarității.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018346 (s)