News Flash:

V-ați gandit pană acum cate E-uri se pot regăsi într-un sandviș?

6 Martie 2020
1142 Vizualizari | 0 Comentarii
euri

Suntem în întârziere la job și nu avem timp să ne pregătim ceva de mâncare. Facem repede un sandviș pe care îl putem mânca acasă, ori spre muncă, sau poate cumpărăm unul de pe drum.

 

Trăim în era vitezei și mulți dintre noi preferă să își consume timpul pe altceva în loc să gătească. Sandvișurile sunt preferate și de copii, dar și de adulți. Acestea vin sub formă de gustare, sau pot lua locul unei mese întregi. Mâncate acasă, la job, la școală, în pat sau pe canapea uitându-ne la un film, sandvișurile sunt gustoase, dar nu întotdeauna și sănătoase. Pe lângă sare și alte ingrediente, trebuie să ținem cont și de aditivii alimentari cu care vin la pachet.  Ca părinți, ne dorim ca, copiii noștri să mănânce cât mai sănătos, și ne gândim că mai bine le facem un sandviș pentru școală, decât să își cumpere tot felul de snacksuri/crochete/grisine etc. de la magazin.

Nu toate școlile oferă copiilor alimente, și nu toate au cantină de unde aceștia să își poată alege o mâncare caldă. Și pentru că nu îi putem trimite la cursuri cu mâncare gătită întrucât este greu sau incomod de transportat, de multe ori, elevii își cumpără mâncare din magazinele/fast-food-urile aflate lângă școli, sau vin adesea de acasă cu pachetul pregătit de părinți,care conține de obicei 1-2 sandivișuri. Acestea sunt foarte populare, întrucât se pregătesc rapid și pot fi făcute cu diferite alimente. Pe lângă sandvișuri, putem adaugă și un suc, eventual și ceva dulce și aditivii alimentari sunt în creștere.

 

V-ați gândit până acum câte E-uri se pot regăsi într-un sandviș?! InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate.

 

Să spunem că facem un sandviș simplu dar gustos cu Pâine, Brânză topită și Mezeluri. Pachetul pe care îl punem la școală copilului poate conține peste 29 de E-uri!

Acestea pot conține următorii aditivi alimentari:

E120: carmin

E1200: dextroza

E1404: amidon din cartofi

E250, Nitrit de sodiu

E262, Acetat de sodiu

E263: acetat de calciu

E270: acid lactic

E300, Acid ascorbic

E301: ascorbat de sodiu

E316, Erithorbat De Sodiu

E322: lecitina din soia,

E330: acid citric,

E331, Citrat de sodiu

E405: caragenan

E451, Trifosfaţii de sodiu şi potasiu

E452, Poli de sodiu şi potasiu

E471: mono si digliceride ale acizilor grasi,

E475: esteri poliglicerici ai acizilor grasi,

E621: monoglutamat de sodiu

E635: 5-ribonucleotide disodice

 

Este foarte important să citim eticheta atunci  când facem cumpărături, mai ales pentru copiii noștri. De multe ori ne gândim că dacă un fel de mâncare este făcut de noi, și nu cumpărat, este mai sănătos. 

Fiecare ingredient pe care îl consumăm, în cazul de față, un sandviș, are la rândul său un număr de aditivi alimentari de care trebuie să ținem cont. Pe lângă acesta, putem, adăuga și celelalte alimente/sucuri consumate în ziua respectivă și realizăm că avem un număr destul de mare de E-uri, multe dintre ele fiind aceleași în mai multe alimente și pe care le ingeram de 3-4-5 ori, sau mai mult și astfel doza de consum ajunge să fie periculoasă.

Descărcați gratuit aplicația InfoCons și informați-vă, accesați dicționarul gratuit de E-uri de pe site-ul nostru oficial și abordați o9atitudine, mai sănătoasă și mai responsabilă! 

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027089 (s)