Autoritățile vor deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, părțile de nord ale Sebeșului, respectiv Alba Iulia.

Autostrada A10 Sebeș-Turda vine ca o gură de oxigen pentru șoferii români, fiind cunoscute ambuteiajele create pe DN1. Circulația se va desfășura doar pe 14,8 kilometri din cei 17 ai lotului 1 Sebeș-Turda. În acest moment există probleme în zona nodului rutier Sebeș – Lancrăm, acolo unde se va circula doar pe două bretele la giratoriul care face legătura cu DN1.

Deschiderea oficială va avea loc în jurul orei 17:00 după ce oficialii Guvernului vor inaugural noua bucată de autostradă și vor susține declarații de presă.

Autostrada A10 Sebeș-Turda este unul dintre proiectele cu cele mai mari probleme. Lucările au început în urmă cu șase ani, dar au fost blocate de mai multe ori de birocrație și lipsa de mobilizare a constructorului.

„Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în anul 2014 și ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă 2 ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje și întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilități, aprobările proiectelor tehnice sau autorizațiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud (astăzi, un veritabil ”muzeu al deșeurilor” în calea șoferilor ctitorit de DRDP Cluj), precum și ritmul dezamăgitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amânat acest termen cu peste 4 ani. Deschiderea circulației a fost posibilă în acest an doar printr-o mobilizare surprinzătoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltări zi și noapte”, informează Asociația Pro Infrastructura.

coral