News Flash:

Viața tinerei din Aluniș, presărată cu moarte! A lăsat în urmă trei copii, după ce a ales să-și dea foc, asemenea iubitului ei

14 Septembrie 2021
1203 Vizualizari | 0 Comentarii
1

Două tragedii cumplite au tulburat liniștea județului Bistrița-Năsăud la jumătate lunii august, după ce doi îndrăgostiți s-au autoincendiat. Este vorba despre un doljean pe nume Galiceanu Leonard, și o tânără din Aluniș-Bistrița-Năsăud, Ioana Coți. El și-a dat foc pe 15 august, în timp ce se afla în preajma comunei Budacu de Jos, ea la Bichigiu, după doar patru zile. Ambii au ajuns la spital în stare foarte gravă, cu arsuri de gradul II și III, pe circa 75, respectiv 70% din suprafața corpului, și cu șanse mici de supraviețuire. În urmă cu circa o săptămână, Ioana a murit, lăsând în urmă trei copii, cel mai mic de doar câteva luni. Deși foarte tânără, doar 21 de ani, Ioana a mai trecut printr-o tragedie, în 2017, când concubinul ei de atunci a fost ucis de trei consăteni, în timp ce ea se afla în spital, unde tocmai dăduse naștere unei fetițe. 

Nimeni nu știe exact ce a generat această ultimă tragedie. Oamenii locului spun că între cei doi ar fi avut loc certuri dese și aprinse în ultima perioadă, pe fondul consumului de alcool și a geloziei, fiindcă Ioana ar fi avut pe altcineva în Bichigiu. 

Alcool, depresie, tentativă de sinucidere

Cert este însă că, pe 15 august, Leonard, în timp ce se afla la o stână undeva în între Jelna și Budacu de Jos, și-a turnat pe el benzină, iar mai apoi și-a dat foc. Surse ale Gazeta de Bistrița susțin că bărbatul se afla și sub influența alcoolului și probabil asta i-a dat “curaj” să-și ducă la capăt decizia. Înainte de a recurge la gestul necugetat a sunat la 112. Probabil în adâncul sufletului său nu-și dorea totuși să moară și spera să fie salvat rapid. Dar una e speranța și alta realitatea crudă. Echipajele medicale l-au găsit în stare extrem de gravă, cu arsuri pe 75% din suprafața corporală. A fost transportat de urgență la spitalul din Bistrița, iar mai apoi în Timișoara, unde e și acum, dar în stare la fel de gravă (până la închiderea ediției nu exista nici o relație oficială că bărbatul ar fi decedat)

Patru zile mai târziu de la această întâmplare, plină de remușcări, Ioana a recurs la același gest. Nu a contat că are un copil de doar câteva luni, plus alți doi dintr-o relație anterioară. Dovadă stă și mesajul pe care l-a postat pe Facebook, în ziua în care a recurs la gestul dramatic: “Așteaptă-mă iubirea mea, voi veni în curând, ne vom întâlni în cer la tatăl nostru, așteaptă-mă. Te iubesc”. Mesajul a fost șters ulterior. 

Drama a avut loc în localitatea Bichigiu, acolo unde locuiește mama tinerei. Potrivit surselor noastre, în acea zi, Ioana a avut o discuție aprinsă cu mama sa, tânăra aflându-se sub influența alcoolului, după care s-a stropit cu benzină și și-a dat foc. Echipajele medicale care au ajuns la fața locului, au constatat că Ioana suferise arsuri grave, de gradul II și III, pe 70% din suprafața corpului. Tânăra a fost transportată de urgență la SJU Bistrița, după care a fost transferată la o clinică de specialitate din București, unde, după aproape două săptămâni de suferință, a murit.

Primul bărbat, ucis și tranșat! Alcoolul, principalul “vinovat”

Așa cum am precizat de la bun început, viața nu a fost deloc darnică cu Ioana, deși ea a trăit-o din plin. Cu vârf și îndesat! 

Mergând în urmă în timp, în data de 17 iulie 2017, pe când Ioana avea doar 17 ani, Radu Ciherean, bărbatul cu care conviețuia la acea vreme, a fost ucis. Crima a ieșit la iveală după aproape un an, în mai 2018, când unul dintre copiii criminalilor, în vârstă de doar 6 ani, a povestit la grădiniță despre odioasele fapte ale părinților săi, Traian Pușcaș și Irina Ana Vasile, cei doi trăind în concubinaj. 

În ziua când avea să fie ucis, Radu Ciherean, în vârstă de aproape 40 de ani, a fost la Ioana la spital, întrucât, cu o zi înainte, tânăra născuse o fetiță. Era cel de-al doilea copil al lor, cei doi mai având un copil, tot o fetiță.

Seara, după ce ajuns acasă în Aluniș, Radu s-a dus în vizită la Traian Pușcaș, în aceeași locuință aflându-se Irina Ana Vasile, mama acesteia, dar și celor doi, precum și Ioan Luca. Și s-au pus pe băut toți, și nu puțin. 

La un moment dat, cu mintea îmbibată bine de alcool, Radu Ciherean a început să îi reproșeze Irinei Ana Vasile că nu s-a mai întâlnit cu el pentru a întreține raporturi sexuale. Și de aici a început scandalul, fiindcă Traian Pușcaș a început să îi facă reproșuri bărbatului, conflictul verbal degenerând rapid în violențe fizice. Pușcaș a început să îl lovească pe bărbat cu pumnul în față, iar acesta a căzut pe unul din paturile aflate în încăpere.

“Apoi victima Ciherean Radu a fost lovită de către inculpații Luca Ioan și Pușcaș Traian cu pumnii și cu picioarele, de mai multe ori, iar inculpata Vasile Irina-Ana a lovit și aceasta victima și cu un leț (bucată din lemn), cele mai multe lovituri fiind aplicate de agresori în partea superioară a corpului victimei.

Inculpații se aflau sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul Luca Ioan lovind la rândul său victima, fiind nemulțumit pentru că aceasta îi luase o vită cu mai mulți ani în urmă, animal pe care nu i-l mai restituise.

Din declarațiile inculpaților rezultă că victimei i s-au aplicat lovituri inclusiv în timp ce era culcată pe pat, și deci nu era capabilă în acele momente să se apere din cauza stării de ebrietate în care se afla, și că victimei i s-au aplicat lovituri de către inculpați în cel puțin «două reprize», timp în care victima a zăcut pe acel pat.

Tot din declarațiile inculpaților, coroborate cu aspectele rezultate în urma cercetării locului faptei efectuate în locuința inculpatului Pușcaș Traian rezultă că victima a fost și proiectată în pereții imobilului, fiind lovită cu capul de pereții imobilului, ori fiind împinsă în pereți, urmarea constând într-o degradare adusă peretelui, gaura fiind ulterior astupată, în mod evident pentru a fi ascunse urmele comiterii infracțiunii de omor”, au arătat procurorii în rechizitoriu, în 2018, după ce i-au trimis pe cei trei criminali în judecată.

După acest moment cumplit petrecut pe 17 iulie 2017, Ioana a sesizat Poliția cu privire la dispariția concubinului său. Pe atunci tânăra avea doar 17 ani. Radu nu a fost găsit, iar ea s-a văzut singură doi copii mici, fără venituri. 

Oamenii legii au bănuit că este ceva în neregulă în luna august, când un localnic a descoperit, pe un teren agricol amplasat în locul denumit „Lehăcioi”, la circa 100 de metri de casa lui Pușcaș, craniul unui bărbat. Până să fie dezvăluită grozăvia care s-a petrecut în casa lui Pușcaș a trecut aproape un an, când unul din copiii lui și al Irinei Ana Vasile a povestit educatoarei ce văzuse în seara zilei de 17 iulie 2017, dar și a doua zi. Scene care pe micuț l-au marcat profund. Copilul văzuse cum părinții săi și complicele lor, Ioan Luca, l-au bătut pe Radu Ciherean, iar a doua zi când și-au dat seama că îl omorâseră, l-au tranșat cu drujba, ca pe un animal.

“Anterior abandonării corpului victimei în natură, loc aflat la o distanță de aproximativ 900 de metri de locuința sa, inculpatul Pușcaș Traian a secționat părți din corp (organul sexual, o mână și capul) cu ajutorul unei drujbe, primele două segmente de corp fiind date câinelui «Bobi» să le mănânce, aspect văzut de copilul mai mare al inculpaților Pușcaș Traian și Vasile Irina Ana. Ulterior corpul victimei a fost degradat de animale. ca pe un animal, după care i-au aruncat resturile, majoritatea, într-o râpă, iar capul pe terenul din vecinătate”, au mai arătat procurorii. 

Criminalii condamnați la ani grei de pușcărie și despăgubiri enorme!, Copiii, toți în grija statului

La finalul procesului, Traian Pușcaș a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni închisoare, Irina Ana Vasile a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, iar Ioan Luca – 14 ani şi 11 luni. 

Totodată, cei trei au fost obligați de către instanță să plătească Ioanei Coți și fiicei ei mai mari (instanța nu a acordat despăgubiri și pentru fetița cea mică, întrucât Ioana nu a putut să dovedească cu acte faptul că aceasta era și ea fiica lui Radu Ciherean, probabil el nu a mai avut când să o înregistreze pe numele său) două milioane lei daune morale, circa 36.000 lei despăgubiri civile, plus o rentă lunară de 550 lei, începând de la data comiterii faptei și până la împlinirea vârstei majoratului.

Chiar după ce Radu Ciherean a fost dat dispărut, fetițele au fost date în grija statului, așa cum a ajuns acum și cea născută în urmă cu câteva luni și al cărui tată este Leonard Galiceanu, arată Gazeta de Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 33 queries | Mysql time :0.063744 (s)