Un turist elvețian a fost jefuit de un bărbat care i-a pus pistolul la tâmplă, la o cafenea din Piazza Trieste e Trento din centrul istoric al orașului Napoli, incidentul fiind surprins de camerele video ale localului. La scurt timp, hoțul a revenit la turist și i-a înapoiat ceasul pe care i-l furase, nemulțumit că era de la o altă firmă decât credea, scriu La Repubblica și Corriere della Sera.

Jaful armat a avut loc duminică seară în piața aglomerată din inima orașului, la o aruncătură de băţ de Prefectura Napoli.

„Seara trecută, un băiat a îndreptat o armă spre tâmpla unui turist elvețian pentru a-i lua un ceas despre care credea că este Richard Mille (care valorează de la sute de mii de euro la milioane de euro). La scurt timp, a venit alt băiat să-i aducă înapoi ceasul pentru că au verificat și au constatat că este de altă marca și că nu era de mare valoare. Incredibil că așa ceva se întâmplă în centrul orașului, unde ar trebui să avem Poliția 24 de ore”, spune consilierul regional Francesco Emilio Borrelli, citat de La Repubblica.

Mai întâi, atacatorul – îmbrăcat complet în negru – a făcut un tur prin exteriorul terasei, apoi s-a apropiat de masa la care stătea turistul elvețian, alături de un alt tânăr. A scos un pistol, l-a îndreptat spre tâmpla unuia dintre ei, iar acesta i-a dat ceasul de la mână. Apoi, atacatorul a plecat printre clienții îngroziți aflați la alte mese, scrie Corriere della Sera, arată hotnews.ro

La scurt timp, când cei doi turiști elvețieni încă erau așezați la masă, s-a apropiat de ei un alt tânăr cu cămașă albă și cu pantaloni scurți, care i-a returnat ceasul elvețianului jefuit. „Dar nu este un gest de bunătate. (…). Pentru hoți, de fapt, acel ceas era un fals și nu merita păstrat”, mai scriu jurnaliștii de la Corriere della Sera.

„O breșă de securitate”

Nu este primul astfel de incident din Piazza Trieste e Trento, unde sunt semnalate tot mai multe fapte de violență. Altă dată, fereastra cafenelei Monide a fost lovită de un glonț rătăcit, în timp ce un angajat al localului pleca.

„(…) întâmpinăm multe probleme în a ne face treaba. În piață a fost creată o breșă de securitate. Cea mai mare și mai gravă problemă este la mesele noastre, unde clienții rămân fără lucruri”, spune Antonio Visconti, proprietarul cafenelei.

coral