La data de 5 iunie, în intervalul orar 11.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și ai Secției 5 Poliție Rurală, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj și funcționari din cadrul Poliției Locale Dej, au organizat și desfășurat acțiuni cu efective mărite în municipiul Dej și în comunele Panticeu și Recea-Cristur.

Obiectivul acțiunii a constat în verificarea respectării măsurilor stării de alertă conform Legii 55/2020, precum și combaterea faptelor antisociale, respectiv infracționale de orice tip.

În cadrul acțiunii la care au fost angrenate peste 40 de efective, au fost legitimate 143 de persoane.

Totodată, a fost verificat modul în care respectă interdicțiile persoanele aflate în izolare în cele două comune și în localitățile componente ale acestora.

Polițiștii au organizat controale în trafic, cu scopul impunerii disciplinei rutiere în rândul participanților la trafic, fiind astfel verificate peste 50 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale. Controalele preventiv-reactive ale polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

coral