News Flash:

Viorica Dăncilă a părăsit PSD-ul și s-a înscris într-un partid cu sediul la Cluj

30 Martie 2022
435 Vizualizari | 0 Comentarii
Viorica Dancila a parasit PSD

Viorica Dăncilă a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că a demisionat din PSD și s-a înscris într-o nouă formațiune politică.

„Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt.

De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul Națiune Oameni Împreuna (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă menționează că nu a fost un pas ușor, dar l-a făcut pentru că nu se mai regăsește în PSD și nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere le ia.

„Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine.

Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”, precizează Dăncilă.

Postarea integrală a Vioricăi Dăncilă pe Facebook:

“Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale.
Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ”Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.
Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine.
Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.
Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului ,,Națiune Oameni Împreună”(NOI).
Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credință autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România și pentru români.
Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun.
Este imperios necesar ca toți cei care credem în România, toți cei care credem că împreună putem reinventa destinul țării noastre, să ne conjugăm eforturile și să avem o viziune unitară.
A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze. Toți cei care ne dorim o altă abordare, toți cei pentru care interesul național este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel încât EU, TU, EA, EL să devină NOI, NOI cei care avem o inimă care vibrează la unison pentru România, nu mai avem voie să stăm deoparte.
#NOI
#PartiduluiNațiuneOameniImpreuna
#UNITATE
#ForteNOI”

Partidul NOI are sediul pe Calea Mănăștur din Cluj-Napoca

Conform Mediafax, reprezentanții Partidului NOI au avut în 19 februarie o întrevedere cu Viorica Dăncilă despre care au spus că ”a rămas una dintre puținele voci raționale și, încă și mai important, consensuale, reușind de fiecare dată să se plaseze deasupra provocărilor, cu eleganță”.

”Colegii noștri au avut bucuria și onoarea de a cunoaște, atât cât le-a fost permis, în primul rând, un OM”, au spus reprezentanții NOI.

Partidul NOI are sediul central la Cluj-Napoca pe Calea Mănăștur nr. 21 și îl are ca președinte interimar și membru fondator pe Bogdan Petrescu, un IT-ist clujean, născut la Bistriţa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038150 (s)