Lumea teatrului din Romania este in doliu. Dorina Stanca a murit la varsta de 91 de ani, iar vestea a fost facuta publica de curand. Rudele si apropiatii s-au intristat si au aprins cate o lumanare pentru sufletul ei, dar s-au si rugat pentru regretata actrita.

Dorina Stanca a murit la 91 de ani

Anuntul mortii actritei Dorina Stanca a fost facut de jurnalistii revistei “Apostrof”. Doti, asa cum ii spuneau apropiatii, a fost sotia scriitorului si regizorului Radu Stanca. Tragica lor poveste de iubire si creatie s-a incheiat in noaptea de 19 spre 20 august. Vedeta urma sa implineasca 92 de ani pe 26 noiembrie. Inmormantarea a avut loc vineri, 23 august, ora11:00, la capela din Cimitirul Central.

Actrita Dorina Stanca a fost colaboratoarea revistei, Editurii “Biblioteca Apostrof” si a revistei “Apostrof”. Ea s-a numarat printre cele mai frumoase si profesioniste actrite din generatia ei. A fost o artista “euphorionista”, jucand conform normelor estetice cerchiste gandite de Radu Stanca, iar talentul ei exceptional i-a permis sa joace cu egala stralucire in tragedii, drame si comedii precum: “Othello”, “Hangita”, “Maria Stuart”, “Suflete tari”, “O scrisoare pierduta”, “Casa inimilor sfarimate”, “Omul cu mirtoaga”, “Hora domnitelor”, “Ondine”, “Cei din urma” si multe altele.

Dupa moartea lui Radu Stanca (26 decembrie 1962), a pazit manuscrisele lui si le-a pregatit unul cate unul pentru editare, exact asa cum o invatase el.

coral