News Flash:

Cum alegi si folosesti uleiurile pentru gatit astfel incat acestea sa nu devina toxice pentru organism

26 Noiembrie 2015
404 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei gatit 2
Uleiul pentru gatit este de nelipsit din bucatariile noastre, fiind folosit sub diverse forme. Pe piata gasim o varietate larga de uleiuri vegetale: ulei de masline, ulei de palmier, ulei din floarea soarelui, uleiuri din diverse seminte (in, susan), etc, asa ca alegerea unuia sau altuia depinde de ceea ce vrei sa gatesti si forma sub care va fi utilizat.

Cum alegem uleiul pentru gatit si cand devine toxic

Un factor esential in alegerea uleiului pentru gatit este punctul de ardere (punctul de fum) al acestuia, mai ales atunci cand uleiul cumparat urmeaza a fi incalzit la foc. Punctul de ardere al uleiului se refera la temperatura la care acesta incepe sa descompuna glicerina in etanol si acroleina (fumegarea rezultataprin prajire) si sa elibereze radicalii liberi atat de nocivi pentru organism.

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro

uleiuri vegetale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0906 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018405 (s)

loading...