Alocatiile copiilor vor fi taiate. Potrivit Cancan.ro, alocatiile vor fi micsorate incepand din prima luna a anului 2020. Se pare ca trebuie indeplinita o regula.

Din ianuarie 2020, alocatiile copiilor vor fi taiate

UN proiect de lege a fost initiat in urma cu cateva zile. Acesta se referea la alocatiile copiilor, care ar putea fi taiate incepand cu 1 ianuarie 2020. Insa, exista o modalitate prin care copiii pot beneficia in continuaree de alocatii intregi, din partea statului.

Elevii care vor sa beneficieze de alocatii intregi trebuie sa nu aiba multa absente nemotivate, altfel acestia vor pierde un procent considerabil de 20% din alocatii.

Modificarea vine in urma unui proiect de lege prezentat recent, in caruia se pun majorari anuale. Conform Bugetul.ro, in judetul Vaslui, aceasta procedura a fost deja aplicata, iar mai bine de 400 de familii au fost afectate, dupa ce elevii au avut absente nemotivate prea multe.

„In luna august a fost suspendata plata alocatiilor de sustinere a familiei pentru un numar de 427 de familii, suma aferenta fiind de 88.741 lei. Alocatia pentru sustinerea familiei a fost diminuata de la plata in proportie de 20%, respectiv 50% pentru un numar de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numarul total de absente scolare nemotivate transmise de Inspectoratul Scolar Judetean catre institutia noastra a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.
Elevii cu un numar mare de absente nemotivate, vor primi mai putini bani

Un elev care obtine intre 10 si 19 absente nemotivate va primi o alocatie micsorata cu 20%, iar daca numarul absentelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocatie.

Mai mult, ajutoarele sociale acordate familiei vor fi suspendate. Cu ajutorul acestei masuri, statul incearca sa limiteze abandonul scolar, care a atins deja o cota alarmanta.

coral