News Flash:

Laguna albastra. Locul de poveste de langa Cluj

27 August 2014
1086 Vizualizari | 1 Comentarii
Laguna Albastra Cluj
Lacul Laguna Albastra din localitatea Aghiresu, judetul Cluj este celebru in toata Romania pentru apa albastra ca si cea a marii Mediterane.

Situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, lacul este vizitat mai mult de localnici pentru ca turisti din alte zone au probleme in gasirea unei cazari.

Lacul este spectaculos, apa avand o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastra, asa cum a fost denumit lacul, este strajuita de pietre calcaroase galbui si tufisuri de papura de un verde crud, ceea ce ii confera locului un aspect deosebit.

Format pe locul unei foste mine de caolin (argila alba), ”Laguna Albastra” a apartinut de Exploatarea Minei Aghiresu. Lacul si-a castigat numele deoarece apa are o culoare deosebit de frumoasa, rezultata ca urmare a existentei reziduurilor de caolin care zac pe fundul lacului. In 1995, lacul a secat in urma unor lucrari, dar ulterior apa s-a adunat din nou.

La Lacul Laguna Albastra se poate ajunge pe doua trasee: Cluj-Napoca - Baciu - Garbau - Aghires Fabrici sau Cluj-Napoca - Gilau - Capus - Garbau - Aghires Fabrici.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

laguna albastra aghiresu cluj romania albastra cluj-napoca spectaculos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.062214 (s)