News Flash:

Pictorul clujean Nicolae Maniu, Ambasador al Culturii Romane in Germania

17 Septembrie 2015
823 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Maniu
Nicolae Maniu, pictor roman, originar din Turda, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani va primi titlul de „Ambasador al Culturii Romane in Germania" in cadrul Festivalului de Toamna al Economiei Germane, organizat intre 2 si 4 octombrie, la Cluj-Napoca. Conform organizatorilor evenimentului, titlul de „Ambasador al Culturii Romane in Germania" este acordat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord (DWNT), pentru a-i recunoaste meritele pictorului roman in perioada petrecuta in Germania, intre 1983 si 1993.

„A fost, poate, cea mai prolifica perioada de creaţie a Maestrului, atunci s-a lansat ca artist internaţional. Trebuie subliniat nu numai ca este cel mai cunoscut pictor roman in Germania, dar si-a adus si o considerabila contribuţie la cultura si patrimoniul german, prin lucrari de valoare, care se gasesc la Muzeul Albrecht Durer din Nurenberg, la societatea Volkswagen din Wolfsburg si la Manheimer, cea mai mare Societate de Asigurari din Germania", a declarat Florin Bugnar, organizator si director general al Festivalului Economiei Germane.

Cea mai mare colectie a pictorului Nicolae Maniu din perioada de activitate in Germania o detine galeristul german Hans-Joachim Grove, reprezentant al fundatiei culturale GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig. Hans-Joachim Grove este cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca si sustinator in Germania al candidaturii Clujului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. „Festivalul de Toamna al Economiei Germane conţine si anul acesta, ca la fiecare ediţie, si o componenta culturala consistenta. Si ce alt artist poate sa reprezinte mai bine cultura germano-romana mai bine decat pictorul Nicolae Maniu? El este cel mai important si activ pictor de origine romana in Germania si este o onoare pentru noi sa ii inmanam acest titlu", a subliniat Ludger Tholl, presedintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord (DWNT).

Nicolae Maniu s-a nascut in 1944, la Turda, judetul Cluj, acesta fiind absolvent al Liceului de Arta (1963) si al Institului de Arta "Ion Andreescu", sectia Sculptura (1969), din Cluj-Napoca. Lucrari ale lui Nicolae Maniu, considerat unul dintre cei mai bine vanduti pictori romani, se gasesc in muzee si colectii particulare din Romania, Germania, Franta, Elvetia, Italia si Statele Unite ale Americii.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nicolae maniu pictor roman turda dwnt nurenberg florin bugna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045005 (s)