News Flash:

Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din tara, a fost inaugurat astazi la Cluj. Investitia: peste 10 milioane euro!

10 Septembrie 2015
3483 Vizualizari | 0 Comentarii
Polaris Medical
Cel mai mare spital privat de recuperare din Romania a fost inaugurat astazi in comuna Baciu din judetul Cluj, reprezentantii Polaris Medical afirmand ca investitia in unitatea spitaliceasca care se intinde pe o suprafata de peste sase hectare a fost de peste zece milioane de euro, bani care s-au dus in achizitionarea terenului, construirea efectiva a cladirilor, dar si dotarea sectiilor. Mai mult, oficialii spitalului spun ca doar sistemul informatic a costat peste 600.000 de euro.

Tudor-Alexandru Socea, presedintele Consiliului de Administratie al Polaris Medical a declarat ca aceasta investitie a fost demarata din dorinta de oferi pacientilor o alternativa viabila si la standarde internationale in ceea ce priveste recuperarea.

„Proiectul spitalului Polaris Medical a inceput ca majoritatea ideilor antreprenoriale: am identificat o nevoie a pietei insuficient acoperita pana atunci. Am ales sa dezvoltam proiectul in Suceagu deoarece este suficient de aproape de Cluj-Napoca pentru ca pacientii si familiile lor sa poata ajunge cu usurinta si in acelasi timp ofera linistea si discretia atat de importante pentru recuperare. Conceptul de la care am pornit a fost de a crea un spatiu in care pacientii sa se simta cat mai confortabil, astfel incat intregul proces de recuperare sa se concentreze pe obiectivele propuse la internare. Prin programele de recuperare personalizate ne propunem sa imbunatatim calitatea vietii si sa facilitam reintoarcerea pacientilor la viata sociala cu o stare fizica, emotionala si spirituala mult ameliorata", a declarat Tudor-Alexandru Socea.

Cu o echipa  formata din 150 de medici, asistenti si personal auxiliar, spitalul ofera servicii complete de recuperare neurologica si cardiovasculara, psihiatrie, reabilitare medicala si ingrijiri paliative. Realizat pe principii care functioneaza cu succes in spitale din Occident, Polaris Medical pune accent pe abordarea multidisciplinara a pacientului cu toate conditiile sale medicale.

Spitalul este localizat in vecinatatea municipiului Cluj-Napoca, intr-un cadru natural unic de sase hectare. Este structurat pe cinci nivele, are o suprafata utila totala de peste 11.000 de metri patrati si dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continua, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, baza de tratament si ambulator de specialitate. Echipa medicala este condusa de dr. Mihai Casu, medic primar psihiatru, alaturi de dr. Crina Bercian - seful sectiei Cardiologie, dr. Damian Popescu - seful sectiei Recuperare neurologica, dr. Ileana Hica - seful sectiei ingrijiri paliative, dr. Laszlo Irsay - seful sectiei Reabilitare medicala. Echipa medicala multidisciplinara, impreuna cu cea conex medicala, le propune pacientilor obiective personalizate de recuperare si dezvolta scheme de tratament care sa raspunda nevoilor fizice si psihice ale fiecaruia.

In cadrul ambulatorului de specialitate se ofera servicii medicale conexe profilului de recuperare: geriatrie, medicina interna, diabetologie, endocrinologie, reumatologie, iar spitalul beneficiaza de un compartiment modern de gastroenterologie si endoscopie digestiva. Baza de tratament este dotata conform celor mai noi standarde si se intinde pe o suprafata de aproximativ 700 mp. Aici se pot desfasura activitati precum kinetoterapie individuala, de grup si pe aparate, hidrogimnastica, electrofizioterapie, termoterapie, masaj terapeutic, terapie ocupationala, logopedie si terapie prin arta.

Pentru a le oferi pacientilor cele mai bune conditii, cat mai apropiate de viata lor cotidiana, spitalul dispune de restaurant, cafeterie, coafor, sala multifunctionala, biblioteca si diferite spatii de relaxare amplasate la nivelul fiecarui etaj. In scurt timp se vor construi o capela multiconfesionala si sere pentru desfasurarea activitatilor de ergoterapie. Saloanele au unul, doua sau trei paturi si sunt dotate cu tv, dulap propriu, noptiera, fotoliu. Fiecare salon are baie proprie, prevazuta cu sisteme de sustinere pentru pacientii cu dizabilitati, iar o parte dintre saloane dispun si de o camera de zi. Exista si saloane VIP cu un pat, dotate cu biblioteca, fotolii si calculator. Restaurantul este pregatit pentru toate tipurile de regim alimentar, iar pacientii pot alege zilnic dintre trei feluri de meniu pentru fiecare categorie de regim. In masura in care starea de sanatate le permite, acestia sunt incurajati sa ia masa in restaurant, iar vizitatorii ii pot insoti. In zona verde din jurul complexului au fost plantati peste 1.300 de pomi fructiferi si s-au realizat diverse trasee de mers si plimbare pentru pacienti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Spitalul_Polaris_Medical_1
spital privat romania inaugurat tudor-alexandru socea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2284 (s) | 23 queries | Mysql time :0.049128 (s)