u apărut date noi despre COVID. Mai exact, cercetătorii vorbesc de un nou simptom descoperit cu care am putea să ne confruntăm în perioada în care am contactat noul coronavirus.

Noul simptom asociat coronavirusului a fost descoperit de cercetătorii, dupâ au investigat simptomele a 35 de pacienți cu Covid-19, într-un studiu publicat în medRxiv.

Oamenii de stiință din cadrul Universității din Barcelona au lansat ideea că senzația nazală poate fi un semn timpuriu al infecției cu noul coronavirus. Aceste simptom durează cam 12 zile și apare în același timp cu simptomele obișnuite, cum ar fi pierderea mirosului și a gustului. 52% dintre pacienții investigați au raportat o durere nazală puternică.

„Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”, se arată în cercetarea publicată în medRxiv, scrisă de cercetătorii conduși de Jordi Navarra.

Descoperirea care dă totul peste cap

În urmă cu ceva vreme, s-a mai susținut că noul coronavirus ar putea provoca pierderea subită și permanentă a auzului. Până acum, se știe că infecția cu noul coronavirus afectează corpul uman în diverse moduri, de la pierderea gustului și mirosului la probleme digestive.

Acum, medicii au făcut o nouă analiză și au ajuns la concluzia că boala produsă de coronavirus poate afecta auzul. Oamenii de știință au dezvăluit că persoanele afectate de această afecțiune ar putea suferi de pierderea auzului, care poate dura luni întregi.

O echipă de cercetători a efectuat un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America. Experții de la University College London relatează cazul unui bărbat de 45 de ani cu astm care a fost internat la terapie intensivă cu Covid, ventilat, și care a primit medicamente precum remdesivir și steroizi. La o săptămână după ce a părăsit terapia intensivă i-a apărut un țiuit în ureche.

coral