Cătălin Ivan: ADN are deja două cazuri de candidați infectați cu CoVid-19. Vor urma cu siguranță mulți alții! Singura decizie corectă este amânarea alegerilor locale!
 

„Este inconștiență și crimă cu premeditare organizarea alegerilor locale în acest context. ADN consideră că sunt câteva întrebări la care PNL trebuie să dea răspuns. 

1. Conform legii carantinării și măsurilor de protecție și de zădărnicire a răspândirii acestui virus, peste un milion de români se fac vinovați de absolut toate capetele de acuzare în lupta cu CoVid-ul. Începând de astăzi, până pe 27 septembrie, peste un milion de candidați vor alerga prin absolut toate localitățile României, fără excepție, pentru a strânge semnături și a aduna voturi. Îi carantinăm pe toți de acum, sau pe rând, pe zone? Îi închidem în spitale sau în arest la domiciliu pe toți, sau în funcție de culoarea politică?

2. Ce se întâmplă dacă un candidat se îmbolnăvește și nu mai poate face campanie? Ce se întâmplă cu toți cei cu care a interacționat până în momentul testării pozitive? Conform anchetei epidemiologice, vor fi probabil mii de oameni la momentul respectiv. În carantinăm pe toți? Candidatul mai participă la alegeri? Cine îi va mai face campanie dacă el și echipa sa intră în izolare?

3. Dacă am febră în ziua votului, mi se refuză dreptul constituțional de a alege? 

4. Pe fondul acestei isterii generalizate, ce se întâmplă cu cei vulnerabili, fie din cauza vârstei, fie din cauza diferitelor boli? Categoric vor alege să se protejeze și să nu iasă din casă. De ce acești români nu mai au drept de vot? Votul prin corespondență nu se aplică, iar votul electronic este sublim, dar lipsește cu desăvârșire. 

5. Ce se întamplă din punctul de vedere al procesului electoral, în special al campaniei electorale, cu localitățile care vor fi carantinate pe parcursul celor două luni? Deja sunt multe localități în pericol de carantinare!

Oricât de prost ar da în calculele politice ale PNL-ului, democrația și drepturile constituționale ale românilor trebuie să primeze.

SINGURA DECIZIE CORECTĂ ESTE AMÂNAREA ALEGERILOR LOCALE!“, concluzionează Cătălin Ivan, coordonatorul politic național al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională

coral