Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă crede că în luna august am putea renunța la mască în spații deschise. Acest lucru ar putea fi decis pentru fiecare localitate în parte.

Fosta studentă a UMF Cluj, Ioana Mihăilă consideră că românii vor putea scăpa de purtarea măștii de protecție înainte de luna septembrie.

Din august am putea să ne plimbăm fără mască: „Cred că înainte de luna septembrie am putea renunţa la mască în spaţiile deschise. Da, în scenariul optimist, am putea ca în luna august să ne plimbăm pe stradă fără mască”, a spus Ioana Mihăilă la PrimTv.

Renunțarea la mască s-ar putea face cu două condiții: numărul și procentul persoanelor vaccinate dintr-o localitate:

„Vom vedea eventual dacă vom corela şi cu numărul şi procentul de persoane vaccinate din localitatea respectivă şi cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat. Nu aş vrea să dau date exacte pentru că depinde de mai mulţi factori care nu sunt numai în controlul autorităţilor”, a adăugat ministrul Sănătății.