News Flash:

Cătălin Botezatu, afaceri de milioane cu măști sanitare, mănuși și combinezoane în vreme de pandemie

27 Martie 2020
3802 Vizualizari | 0 Comentarii
Catalin Botezatu

Patru companii deţinute de antreprenori români au câştigat contracte cu statul de peste 180 de milioane de lei pentru importul de măşti sanitare, mănuşi, combinezoane şi camere de izolare. Una dintre companiile câştigătoare îl are ca acţionar pe creatorul de modă Cătălin Botezatu, potrivit Ziarului Financiar, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, Viggo Fashion – producător de costume pentru bărbaţi, Romwine & Coffee – firmă de comerţ cu alimente, NanoSystems MC – distribuitor de echipamente de cercetare şi Chronos Trade Medical – furnizor de echipamente medicale sunt cei patru câştigători ai crizei.

Cel mai mare contract l-a câştigat firma deţinută de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi de asociatul lui, Ionuţ Marin.

Viggo Fashion International a semnat un contract cu statul în valoare de 88 de milioane de lei, ca să vireze 500.000 de combinezoane şi 1,75 milioane de viziere de protecţie.

Un contract consistent a prins şi Romwine&Coffee, o firmă obscură din Giurgiu, care se ocupă de comerţul cu alimente și care are sediul într-o casă de la țară.

Pentru suma de 56 de milioane de lei trebuie să livreze statului 1,75 milioane de măşti de protecţie. La un calcul simplu, Ziarul Financiar arată că o singură mască costă 32 de lei, adică 6,6 euro. Cam de cinci ori mai mult decât înainte de criză. Potrivit Recorder, proprietara firmei câștigătoare este o femeie din Călugăreni care a lucrat ca bucătăreasă, iar sediul companiei Romwine&Cofee este într-o încăpere a unei case simple de țară.

O altă companie beneficiară a contractelor cu statul în criza coronavirusului este NanoSystems MC, distribuitor de echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei. Primeşte 29 de milioane de lei ca să furnizeze 82 de camere de izolare cu presiune negativă.

Şi Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, trebuie să livreze 1,75 de milioane de mănuşi de protecţie. Pentru asta, statul îi va plăti 9,8 milioane de lei, arată cotidianul.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

catalin botezatu afaceri combinezoane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046346 (s)