Dacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor și de gustul acrișor al caiselor și în timpul iernii, atunci trebuie să îți pregătești cămara cu dulcețuri, gemuri și compoturi. Iar dacă vrei să te apuci de pregătit conservele pentru iarnă, atunci vei avea nevoie de borcane de diferite mărimi, dar și de capacele potrivite, care să nu permită pătrunderea aerului. Uneori dulceața poate să reziste chiar și doi-trei ani dacă este conservată într-un borcan potrivit, cu un capac închis ermetic. 

Iar pentru a te asigura că toate deliciile pe care le vei pregăti pentru iarnă vor rezista foarte bine în cămară, ar trebui să alegi capace de tip twist off pentru borcane din sticlă. Acestea reduc semnificativ riscul infiltrării aerului, așa că toate compoturile și gemurile pe care le vei pregăti vor fi numai bune de savurat. Însă, pentru a alege capacele twist off potrivite, iată câteva detalii pe care ar trebui să le iei în considerare.

Cum funcționează capacele twist-off

Dacă vrei să alegi un model de capace simplu de folosit, atunci cele de tip twist off sunt opțiunea potrivită. Acestea se închid și se deschid rapid, oferind o etanșare perfectă, care menține produsul cât mai bine conservat. În general, capacele twist-off sunt fabricate din tablă de aluminiu tratată, iar după o primă utilizare nu mai pot fi folosite, pentru că nu mai sunt la fel de etanșe.

Ține cont de dimensiunea borcanelor

Pe piață există o gamă variată de capace twist off, acestea fiind disponibile în diverse mărimi, în funcție de capacitatea borcanului. Spre exemplu, pentru un borcan de murături, cu o capacitate de de 800 ml, nu poți alege un capac mic de 30 mm, potrivit pentru un borcan de dulceață. Tocmai de aceea, este important să măsori înainte diametrul borcanului, astfel încât să alegi capacul potrivit. Uneori se poate ca borcanul să aibă cu un milimetru în minus față de dimensiunea capacului, însă acest lucru nu ar trebui să fie o problemă. Dimpotrivă, atunci când capacul este puțin mai mare decât diametrul borcanului, acesta va asigura o fixare potrivită.

Aleg modelul potrivit

Cu siguranță capacele cu buline, cu fructe și legume sau cele cu imprimeu floral îți atrag imediat atenția. Așa că poți opta pentru un astfel de model de capac twist off, în funcție de preparatele pe care le vei pregăti. Spre exemplu, pentru borcanele cu dulceață de trandafiri, poți alege capace cu petale de flori. În schimb, pentu borcanele cu compot poți opta pentru capace cu fructe.

Ține cont de culoare

Dacă vrei să ai o cămară cât mai bine organizată, poți face acest lucru cu ajutorul culorilor. Spre exemplu, poți avea un raft de borcane doar cu dulceață, iar altul doar cu gemuri. Iar pentru a le diferenția mai ușor. Poți alege capace aurii pentru zacuscă și capace roșii pentru gem. În general, capacele twist-off sunt disponibile într-o gamă variată de culori, deși cele albe, roșii, aurii și argintii sunt cele mai populare.

Iar dacă vrei să personalizezi capacele, poți opta pentru diferite etichete pe care să notezi data la care ai produs acel preparat. De asemenea, poți utiliza stickere colorate cu fructe și legume, în funcție de produsul care se află în borcan. Spre exemplu, pentru borcanele cu miere, poți alege capace twist-off galbene, pe care poți aplica stickere cu albine sau faguri.

Așadar, capacele twist off sunt cea mai bună alegere pentru conservele pe care le pregătești pentru iarnă. Cu ajutorul unui astfel de capac, fiecare borcan va fi bine sigilat, iar dulceața sau gemul vor rezista foarte bine. În plus, dacă vei ține cont de sugestiile oferite, vei reuși să îți organizezi mult mai bine cămara, pentru că vei recunoaște mai ușor conținutul fiecărui borcan, în funcție de modelul capacului.

FOTO: https://unsplash.com/photos/JpLEd-XG5js coral