Primăria din Baia Mare anunță că persoanele care cerșesc în municipiu au început să fie puse la muncă în folosul comunității, cu toate că rezultatele sunt încă mixte.

Cătălin Cherecheș spune că autoritățile preiau cerșetorii de pe stradă, apoi îi duc la centrul social, unde sunt ajutați pentru a se reabilita. În acest timp, aceștia participă la muncă în folosul comunității.

Cherecheș a vorbit despre condoțiile de la centrul social din Baia Mare, unde oamenii fără adăpost, care apelează la mila publică ,sunt ajutați să se pună din nou pe picioare: ”85 de persoane fără adăpost primesc aici trei mese pe zi, servicii medicale și cazare, fiindu-le facilitat accesul pentru angajare sau pensionare ori încadrare în grad de handicap acolo unde este cazul.”

Totuși ,primarul subliniază că și acești oameni trebuie să ofere ceva la schimb, dincolo de bunăvoință și deschiderea pentru reabilitare: ”În timpul petrecut aici, încercând să îi ajutăm, trebuie să ofere ceva în schimb, pe lângă respectarea regulilor și deschiderea pentru a fi ajutați să se reabiliteze: ne ajută la desfășurarea activităților de curățenie sau a altor tipuri de activități în folosul comunității.”