O femeie din Suceava a avut parte de o surpriza total neplacuta, a fost lasata si fara bani si cu o masina pe care nu o poate folosi.

Liliana Vacariu si-a dorit o masina asa ca a mers in targul auto de la Cumparatura, de unde a achizitionat un Seat Ibiza pentru care a platit suma de 3.460 de euro. Insa mare i-a fost surpriza in momnetul in care a mers la Registrul Auto Roman, unde a aflat ca masina a fost casata/radiata din circulatie in Germania si nu mai poate fi inmatriculata.

Femeia a incercat sa vorbeasca cu barbatul de la care a cumparat-o, sa ii ceara socoteala si sa isi recupereze intr-un fel banii, insa nu s-a putut intelege cu el. „Am luat legatura imediat cu barbatul de la care am cumparat masina si i-am spus care este situatia, cerandu-i inapoi banii platiti pe masina. Cei doi cetateni, respectiv vanzatorul si cumnatul sau, au adus aceasta masina din Germania cu numere false si cred ca au cumparat-o pentru piese si tot ei au pus-o in circulatie cu numere false, in sensul ca nu au tradus complet brifurile”, a aratat Liliana Vacariu.

Asadar, femeia a decis sa depuna o plangere atat la Politia Rutiera Suceava, cat si la Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava, in decembrie 2018. Insa, nici aici nu a avut prea mare succes, timp de jumatate de an nu a primit nici-un raspuns. Abia in 13 mai 2019 a aflat ceea ce deja stia. „S-a dispus inceperea urmaririi penale IN REM sub aspectul infractiunii de inselaciune, urmand ca dupa finalizarea cercetarilor dosarul sa fie inaintat unitatii de parchet cu propunere procedurala”, arata raspunsul transmis de Biroul Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Suceava.
Ce spune cel care a vandut masina radiata?

Barbatul care i-a vandut masina Lilianei Vacariu considera ca el nu este vinovat cu nimic si sustine ca nu stia ca masina fusese radiata in Germani. „Nu stiam ca masina este radiata. A fost adusa de cumnatul meu pentru sotia mea, iar cand s-a facut traducerea actelor din germana nimeni nu mi-a atras atentia ca ar fi vreo problema, asa ca am vandut-o mai departe, de buna credinta. Eu am luat numerele rosii, iar daca era ceva in neregula autoritatile trebuiau sa se autosesizeze. Nu a fost nimic intentionat si speram sa reglementam situatia in mod amical. I-am cerut doamnei actele masinii pentru a face plangere, in Germania, celui care i-a vandut masina cumnatului meu. Doamna nu a dorit sa ne returneze actele, asa incat nu putem face nimic in directia asta”, a declarat barbatul care este acuzat de inselatorie.

Pana in momentul de fata Liliana Vacariu ramane pagubita si asteapta ca politia sa ii faca dreptate.

coral