Persoanele fizice se pot înscrie de luni, 5 decembrie, ora 10.00, în prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele, a transmis Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), joi, 1 decembrie. Ministrul Tanczos Barna a avertizat vineri, 2 decembrie, că programul va fi regândit, adică cine a cerut vouchere şi nu le-a folosit nu va mai participa.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice este de 25 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 5 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În prima etapă se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel:

400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E. Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit, a informat AFM. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestuia de către AFM, termen în care trebuie utilizat la un comerciant validat.
 

coral