Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca este nevoie ca Guvernul sa vina cu un plan de masuri pentru sustinerea financiara a autoritatilor locale care in aceasta perioada aloca sume importante pentru domeniul sanitar.

Numai Primaria Capitalei a alocat in aproximativ o luna, 10 milioane de euro.

”Suntem pregatiti in ceea ce priveste resursa umana, pentru ca suntem toti pe pozitii. Deocamdata, dar o perioada scurta, ne vom mai descurca si cu banii, vor fi zile foarte dificile daca Guvernul nu gaseste o solutie prin care sa sprijine autoritatile locale, cele care au in sarcina foarte multe activitati in aceasta perioada. Nu ne victimizam, nu ne plangem, dar toate aceste activitati trebuie sa fie realizate,legal, institutional, juridic. Absolut totul necesita nu doar resursa umana, ci si resursa bugetara. Am transmis si eu, ca si alti primari, adrese catre Executiv si speram sa existe o decizie in perioada urmatoare”, a spus Gabriela Firea, marti seara, la Antena 3.

Firea a mai spus ca numai in ultima aproximativ o luna Primaria Capitalei a alocat 10 milioane de euro pentru spitale si pentru marirea capacitatii de testare in Bucuresti.

„Peste 10 milioane de euro, un efort intr-o luna, o luna si jumatate. Toate spitalele trebuiau sa fie pregatite pentru perioada de pandemie, s-au facut relocari, s-au facut investitii nu numai in materialele necesare, ci si in aparatura si mai urmeaza stfel de investitii pentru ca ele sunt foarte necesare. Am aporbat buget pentru 25 deventilatoare si aparatura pentru a mari capacitatea de testare in Bucuresti. Testam cu prioritate cadrele medicale, DSP testeaza persoanele din carantina si cele care prezinta simptome”, a mai spus Firea.

coral