Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca respinge remanierea propusa de Viorica Dancila in forma prezentata, refuzand sa avizeze demisiile celor 3 ministri pana cand de la Palatul Victoria nu-i vor veni propuneri viabile pentru inlocuitori.

Astfel, Tudorel Toader, Rovana Plumb si Natalia Intotero raman ministri, desi si-au dat demisia la cererea liderilor PSD.

Seful statului a precizat ca a avut o convorbire telefonica in cursul zilei cu Viorica Dancila si i-a transmis decizia sa. Iohannis i-a dat ca alternativa sa ii trimita nume de interimari dintre actualii membri ai Guvernului, pana cand social-democratii se vor pune de acord asupra unor nume pe care el sa poata sa le acepte.

Amintim ca social-democratii au decis ca Tudorel Toader sa plece de la Ministerul Justitiei, dupa ce nu a dat ordonantele de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale. In locul lui, Viorica Dancila l-a propus pe Eugen Nicolicea. Totodata, se doreste inlocuirea ministrilor Rovana Plumb si Natalia Intotero, pe motiv ca cele doua sunt candidate la europarlamentare si trebuie sa se concentreze pe campania electorala.

Astfel, la Ministerul Fondurilor Europene ar urma sa ajunga social-democrata Oana Florea, iar la Ministerul Romanilor de Pretutindeni senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu, chiar daca si acesta este pe lista candidatilor la europarlamentare.

Despre acestia, Iohannis a spus ca nu au pregatirea si tinuta sa ocupe functiile vizate si, de altfel, a numit remanierea "o farsa", rezultat al unei noi rafuieli interne din interiorul PSD.