Condamnarea Elenei Udrea a produs multă durere în familia fostului ministru. Atunci când a aflat, de la televizor, că judecătorii au pronunțat cei șase ani de detenție cu executare, mamei „Blondei de la Cotroceni” i s-a făcut rău. Ea se afla în casa acesteia, alături de ginere și de nepoțică.

Medicul de familie a fost chemat de urgență

Potrivit surselor impact.ro, la fața locului a fost chemat de urgență medicul familiei. Nu s-a apelat la ambulanță întrucât la poartă se afla presa, care ar fi transmis de îndată știrea.

În acele momente, Elena Udrea se afla în capitala Bulgariei, la Sofia, de unde, după ce s-a anunțat sentința s-a urcat în mașină și nu a plecat spre țară ci a fugit către vama cu Grecia.

Elena Udrea a fost prinsă pe teritoriul Bulgariei, după ce a fugit sustrăgându-se pedepsei cu închisoarea.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a precizat Poliția Română.

Elena Udrea se află în custodia poliției bulgare

Ea a fost reținută de autoritățile bulgare la Vama Kulata în momentul în care voia să treacă în Grecia. În prezent ea se află în arest în Bulgaria. Statul român a cerut extrădarea sa în România.

Ea se va afla și astăzi în fața judecătorilor bulgari, în sala de judecată a Tribunalului din Blagoevgrad. Vineri, procesul Elenei Udrea a fost amânat întrucât judecătorii nu au avut avut la dispoziție un traducător acreditat pentru a traduce documentele din limba română.

Udrea a rămas, joi, cu pedeapsa inițială de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, contentația inițiată de Elena Udrea privind decizia inițială, în care fusese condamnată la șase ani de închisoare.

Ea a mai fugit din țară în 2018, tot pentru a se sustrage unei pedepse cu închisoarea, și a fost prinsă tocmai în Costa Rica. S-a reîntors abia după ce sentința inițială de 6 ani de închisoare cu executare din dosarul Gala Bute a fost anulată ca urmare a intervenției CCR privind așa-zisa compunere nelegală a completurilor de judecători de la Înalta Curte.

  coral