Municipalitatea clujeană a început să dezactiveze noile indicatoare și marcaje care stabileau alte reguli de circulație în zona Operei Maghiare, în urma blocajelor care s-au înregistrat pe această arteră centrală a orașului.

“Se revine la normal pe strada George Barițiu, se dau jos semnele”, a semnalat un membru al comunității Info Trafic Județul Cluj.
“Evident că nu putea să funcționeze porcăria aia, prost gândită din start. Doar două luni a durat sa dea jos niste semne”, au remarcat alți conducători auto locali.

“Pe Barițiu, colt cu Emil Isac, încă nu au intrat în vigoare viitoarele modificări (cum că B3 se va face pentru stânga – intrare pe Emil Isac), nu s-au modificat marcajele și nici nu s-au luat jos indicatoarele de informare a încădrărilor corecte pe benzi. Deci cei care faceți stânga și intrați pe Emil Isac nu mai săriți cu scuza că nu s-au șters marcajele vechi, atât timp cât nici nu sunt marcaje sau indicatoare noi”, avertiza un șofer din Cluj, în decembrie.

În octombrie, primarul anunța că circulația va fi reluată pe liniile de tramvai de pe str. G. Barițiu și că ea urmează să fie pusă în aplicare. "S-a discutat în comisie să se revină la situația anterioară, mă refer la linia de tramvai. Ideea este să rămână două benzi", a declara Boc, la un post local de radio.

Totuși, în decembrie, polițiștii aplicau sancțiuni în serie șoferilor care nu respectau marcajul de pe Barițiu, unde traficul rutier pe linia de tramvai era în continuare restricționat. Circulația pe sensul spre Parcul Central a fost subiect de polemici în rândul șoferilor de când a fost modificat marcajul pe linia de tramvai. Vestea că mai mulți conducători auto au fost surprinși de polițiști pe banda interzisă și amendați a stârnit alte comentarii printre șoferi.

G. Barițiu a fost singura stradă pe care municipalitatea a restricționat traficul rutier pe linia de tramvai, iar primarul afirma inițial că pentru mai multă viteză și mobilitate, această măsură trebuie extinsă la toate liniile de tramvai. Două orașe din Alianța Vestului, Oradea și Arad, au linii de tramvai delimitate clar de cele rutiere, care permit ca circulația acestor mijloace de transport în comun să se facă mai fluent.

Sursa: zcj.ro