Oraşul din România care va fi şters de pe hartă. Profeția îngrijorătoare a lui Arsenie Boca, considerat de către credincioși cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. Luni, 28 noiembrie, se împlinesc 33 de ani de la moartea „părintelui Ardealului”. Chiar și acum, oamenii se roagă la mormântul său pentru alinarea suferințelor și a necazurilor.

Oraşul din România care va fi şters de pe hartă

Călugărul Arsenie Boca a avut un har de a ajuta credincioșii și de a le asculta cererile înălțate în rugăciune, chiar și după trecerea sa la cele veșnice. Pe lângă minunile pe care le-a făcut, „părintele Ardealului”, așa cum a fost supranumit, a fost înzestrat și cu darul premoniției. De-a lungul timpului, a prezis mai mult evenimente care s-au petrecut întocmai.

Părintele a vorbit, la un moment dat, despre două cutremure puternice. În urma seismelor periculoase, urmau să se raporteze daune colosale – atât din punct de vedere material, cât și uman. Ambele au avut loc în secolul trecut și, într-adevăr, au fost multe de suferit la acea vreme.

Arsenie Boca a profețit și că un oraș din România va urma să fie șters de pe hartă. Se va întâmpla, potrivit vorbelor duhovnicului, tot în circumstanțele unui cutremur devastator. Potrivit călugărului, un al treilea cutremur ar urma să aibă loc în București. Preotul făcea referire la fenomenele seismice drept „ouări”.

„Se va oua de două ori. La a treia ouare, marele oraș va fi șters de pe fața pământului pentru păcatele lui”, spunea părintele Ardealului, Arsenie Boca, în profeția sa.

33 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca

Luni, 28 noiembrie, se împlinesc 33 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Arsenie Boca, părintele atât de îndrăgit de creştini. Călugărul s-a născut pe data de 29 septembrie 1910 și a trecut în neființă pe data de 28 noiembrie 1989. A activat ca stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Brașov și, apoi, la Mănăstirea Prislop din Hunedoara.

Aici, periodic, veneau mii de credincioși pentru a vorbi cu preotul. Din cauza faptelor sale și a popularității pe care a căpătat-o în rândul oamenilor, părintele Arsenie Boca a fost hărțuit de Securitate, potrivit Wikipedia.org. Călugărul a fost închis la Brașov, Jilava, București, Timișoara și Oradea.

Credincioșii îl consideră pe Arsenie Boc cel mai mare duhovnic al secolului al XX-lea, din țara noastră. Către el își înalță rugăciuni o mulțime de români și în ziua de astăzi. Zilnic, la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului merg sute de oameni pentru a cere alinarea suferințelor și necazurilor. coral