Anul Nou a venit cu surprize extrem de neplăcute pentru proprietarii unei vile din București, care au închiriat locuința unui grup de tineri. Deși la început au părut de bună credință, chiriașii au șocat gazdele în prima zi din an. În urma pagubelor uriașe, a fost solicitat ajutorul Poliției, care a demarat o adevărată anchetă.

Turiștii au distrus vila într-o singură noapte

Proprietarul unei vile din București s-a trezit păgubit în prima zi din noul an, după ce și-a găsit vila distrusă de niște tineri care au închiriat locuința. Potrivit lui Iancu Babu, tinerii au avut în posesie săbii și macete cu ajutorul cărora au distrus mobilierul, electrocasnicele, pereții, dar și alte obiecte din casă. Mai mult, aceștia nu au ținut cont de nimic, iar atunci când au observat că în vilă există camera de supraveghere, tinerii au spart biroul proprietarului și au smuls cablurile, scoțându-le din funcțiune.

„Se pare că au fost vreo 20-30… Aveau săbii, macete. Se juca unul cu o macetă pe aici… Sigur s-au bătut. Când am venit eu erau niște șervețele cu sânge”, a explicat proprietarul pentru Observator.

Mai mult, tinerii extremiști au decis să-și recupereze rapid banii dați pentru închirierea vilei, astfel că, aceștia au organizat o petrecere cu bilete de intrare, iar invitații erau obligați să plătească o sumă de bani pentru a avea acces în locuință.

Bineînteles, proprietarul nu a fost anunțat de asemenea inițiative, iar la aflarea veștii, șocul a fost cu atât mai mare.Potrivit bărbatului, suma plătită de distrugători pentru a petrece noaptea de Revelion în vilă a fost de 3.500 de lei, însă pagubele se ridică la o sumă de zeci de ori mai mare.

Cum au ajuns tinerii să închirieze vila

Potrivit proprietarului, acesta era plecat la munte, acolo unde a primit un telefon prin intermediul căruia era anunțat că un grup de tineri dorește să închirieze pentru o noapte vila. Bucuros că face un ban cinstit, acesta și-a rugat colega să se ocupe de formalități, iar nimic nu dădea de bănuit ceea ce urma să se întâmple.

„Pe 31 decembrie în jur de ora 2, 3 fără ceva, m-a sunat un cetățean că ar vrea să închirieze vila aceasta pentru revelion, că apartamentul în care urmau să facă nu mai era disponibil. OK, eu fiind plecat la munte, la ora 7 a venit colega mea, s-a întâlnit cu ei, a luat banii, s-a dat bon fiscal și vedeți ce s-a întâmplat”, a explicat bărbatul.

„Am făcut plângere penală și acum așteptăm”

În plus, acesta a mai povestit că în jurul orei 1:00 a realizat că monitorizarea video nu mai funcționează, astfel că tinerii au fost sunați, dar nimeni nu a răspuns. Dimineață, vila a fost găsită într-un stadiu deplorabil, fiind distruse numeroase obiecte de valoare. Bărbatul a depus plângere la Poliție și speră să-și recuepreze măcar o parte din investiție.

„Când a venit femeia de curățenie, vedeți exact ce a găsit. A sunat la poliție. S-au strâns probe, s-au luat amprente, au lucrat ieri de la ora 10 dimineața până la ora 8 seara. Am făcut plângere penală și acum așteptăm.

-La cât estimați că se ridică pagubele?

-20-30 mii euro. Mâine mă apuc să iau fiecare cameră în parte să văd exact stricăciunile peste tot și o să aduc și o echipă să-mi estimeze reparațiile, sunt 4 televizoare sparte, vreo 6 uși sparte”, a explicat proprietarul, potrivit Digi24.

Reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că cercetările sunt efectuate de Secția 14 de Poliție, iar petrecăreții vor fi trași la răspundere pentru distrugere. Aceștia au plătit suma de 3500 de lei pentru o noapte petrecută în vila din centrul Bucureștiului. coral