PSD s-a reunit in sedinta Biroului Permanent National, care preceda sedinta mare a conducerii partidului, Comitetul Executiv National, convocat la ora 18.00. Social-democratii decid ce se intampla cu postul de presedinte al Camerei Deputatilor, si incep curatenia in partid, prin izolarea apropiatilor lui Liviu Dragnea. Primi pe lista, Codrin Stefanescu si Mircea Draghici.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care a inregistrat cel mai slab scor la alegerile europarlamentare din 26 mai, a venit, marti, la Parlament, cu propunerea organizarii de alegeri anticipate, el afirmand ca acest lucru este cerut insistent de Opozitie si de presedintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila i-a replicat, insa, la intrarea in sedinta conducerii PSD: Nu este posibil!, a spus premierul, care a presedintele interimar al PSD.

Robeert Negoita, primarul Sectorului 3, spune, insa, ca PSD trebuie sa iasa de la guevrnare, dupa rezultatul alegerilor europarlamentare. El e de parere ca PSD ar trebui „sa faca un pas in spate  fiindca nu poti guverna cu 23%”.

„Este mai mult decat evident ca s-a gresit si s-a gresit grav. Nu am sa repet ce am spus ieri pentru ca nu e cazul. Dar daca discutam despre faptul ca s-a gresit grav, asta inseamna ca greselile trebuie indreptate. Pe cale de cosecinta, ce am spus ieri este suficient. Dupa ce eu am facut declaratiile, s-a intamplat chestiunea cu arestarea si s-a interpretat ca as fi zis eu dupa. Nu, eu am zis inainte, nu aveam de unde stiu eu ce o sa se intample la Inalta Curte”, a spus Negoita.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ca la Vrancea nu a pierdut alegerile. „La Vrancea, a pierdut PSD-ul lui Dragnea!”, a spus Oprisan, afirmand ca la avertizat pe iderul PSD inclusiv in campanie despre riscul acestui esec.

El a afirmat ca nu s-a pozitionat oficial impotriva lui Liviu Dragnea de dragul stabilitatii partidului.

Codrin Stefanescu si Mircea Draghici, dati la o parte in partid. Viorica Dancila isi aduce apropiatii alaturi

Primul vizat de schimbare este Codrin Stefanescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta a fost pus de Dragnea in functia de secretar general al PSD, dupa plecarea din partid a lui Marian Neacsu, ales la Congres in aceasta functie. In perioada urmatoare, este posibil ca mai multi lideri din echipa lui Dragnea sa fie izolati, in partid, motivul constituindu-l prejudiciul de imagine pe care il aduc PSD.

Si Mircea Draghici, care a condus campania pentru alegerile europarlamentare, ar urma sa fie schimbat sau trecut in planul doi. El este cercetat penal, pentru modul in care a cheltuit banii din subventia partidului.

Pentru ca este interimar, Codrin Stefanescu ar putea fi dat la o parte. Sunt mai multi lideri care doresc postul de secretar general: Paul Stanescu, care, desi intrase in conflict cu Liviu Dragnea, a ramas un apropiat al premierului Viorica Dancila.

Si Marcel Ciolacu ar vrea functia. Liderul PSD Buzau era un apropiat al lui Mihai Tudose, insa nu a plecat din partid, cand fostul premier a decis sa paraseasca partidul.

Un alt nume este cel al Rodicai Nassar, lider PSD Sector 2, care ar fi propunerea premierului Dancila pentru a prelua postul detinut de Codrin Stefanescu de secretar general al PSD. coral