Lovitură după lovitură pentru fostul președinte Traian Băsescu. Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție).

De asemenea, a fost întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială, potrivit antena3.ro.

Deciziile vin în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Traian Băsescu încasa de la Administrația Prezidențială o indemnizație mai mare decât Klaus Iohannis

Fostul președinte al României Traian Băsescu a beneficiat, după terminarea celor două mandate la Palatul Cotroceni, de o indemnizație lunară, plătită de Administrația Prezidențială, în cuantum de 75% din indemnizația pe care o încasează președintele în funcție al României, Klaus Iohannis.

Cine este considerat regele matematicii?

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Mox Player

ADVERTISEMENT

După studierea declarațiilor de avere pe care atât Băsescu, cât și Iohannis le-au completat anual, că fostul președinte a încasat o indemnizație mai mare decât Klaus Iohannis.

Ultima declarație de avere completată, la data de 14 iunie 2021, de Traian Băsescu arată că acesta a încasat, în anul fiscal anterior depunerii acestui document, o indemnizație de la Administrația Prezidențială în cuantum de 202.176 de lei pe an. Președintele Klaus Iohannis, care a completat, la rândul său, o declarație de avere în data de 6 iunie 2021, menționa că a încasat, în aceeași perioadă fiscală, o indemnizație de 178.391 de lei. Cu peste 36.000 de lei mai puțin decât Băsescu. Aceeași situație se regăsește și în anul fiscal anterior.

Tot din documente oficiale jurnalul.ro a aflat că fostul președinte al României, timp de două mandate a primit 1,5 milioane de lei bani publici.

Traian Băsescu se teme că Ioana Băsescu va fi trimisă la închisoare în dosarul campaniei prezidențiale din 2009

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi seară, 7 aprilie, că fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, este în pericol să fie trimisă la închisoare, printr-un verdict definitiv al justiției. Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Întrebat la Realitatea Plus dacă Ioana Băsescu este în pericol să primească o sentință definitivă, Traian Băsescu a răspuns scurt: „Este”.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată în martie 2021, de Curtea de Apel București, la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Decizia nu a fost definitivă, Ioana Băsescu a făcut recurs, iar Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să anunțe verdictul final pe 14 aprilie, potrivit libertatea.ro coral