Copilăria lui David Popovici a fost una atipică și nu s-a ferit să povestească unele întâmplări extrem de amuzante. Campionul mondial la proba de 200 de metri liber s-a apucat de înot încă de la 4 ani și mereu a avut o viață activă.

David Popovici, dezvăluiri din copilărie

David Popovici scrie pagini de istorie pentru sportul românesc în cadrul campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. El a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. Românul a terminat în 47,13 și a setat un nou record mondial de juniori.

Însă David a fost mereu un copil aparte. Acesta a mărturisit în urmă cu ceva timp faptul că nu și-a dorit niciodată mașini, jucării sau jocuri video, ci obiecte simple:

Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: a fost suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice am găsit în parcuri și grădini pentru a mă face fericit. De exemplu, mi-a plăcut să mă joc cu gândaci”, a mai spus el, într-un interviu pentru Steaua TV.

„Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant”, a povestit David Popovici

Românii îl vor vedea pe David Popovici la tv

După ce au observat valul de reacții generat în România de performanța uriașă reușită de David Popovici luni în finala de la 200 de metri liber, reprezentanții postului public de televiziune au decis să achiziționeze drepturile de difuzare pentru semifinalele și finala probei de 100 de metri liber.

Campionul mondial se vede la TVR! Astăzi, de la ora 19:00, în studioul TVR 1, se vor discuta toate detaliile de la Campionatul Mondial de natație, iar semifinalele cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se vor vedea începând cu 19:25. Marea finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe TVR1, cu începere de la ora 19:20”, a anunțat TVRSport pe Facebook.

Ce salariu are campionul mondial de la CS Dinamo

În ciuda rezultatelor de excepție obținute, David Popovici primește un salariu derizoriu din partea CS Dinamo. Tânărul sportiv are un salariu lunar de doar 7.000 de euro. Această sumă este cu adevărat modestă în comparație cu salariile jucătoarelor de la CSM București, club finanțat tot din bani publici. De exemplu, Grubisici primește 12.000 de euro pe lună, iar Wester are 13.000 de euro lunar. De remarcat că în sezonul recent încheiat, CSM a ratat toate obiectivele propuse.

coral