Cristian Pomohaci a fost amendat de Ziua Îndrăgostiților când se afla la o petrecere de familie din Bistrița. O altă petrecere cu 100 de persoane, organizată într-un local din municipiul Bistriţa a fost oprită de forţele de ordine. Poliţiştii au intervenit în forţă şi au întrerupt petrecerea, iar patronul a fost amendat, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

” Poliţiştii au întrerupt o petrecere, organizată în contextul sărbătorii Sfântului Valentin, de un operator economic, într-un local public din Bistriţa. În incinta localului respectiv se aflau aproximativ 100 de persoane, iar reprezentantul agentului economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020″, se menţionează într-un comunicat al IPJ.

Cristian Pomohaci a fost amendat cu 2.000 lei

Fostul preot Cristian Pomohaci a transmis un LIVE pe Facebook de la Ruștior, tot în Bistrița, de la o petrecere de familie a lui Toader și Florica Buta. În jurul mesei s-au strâns mai mulți membrii ai familiei, dar și prieteni, îmbrăcați în straie populare, iar ca invitat special- fostul preot.

Polițiștii l-au amendat pe Pomohaci cu 2.000 de lei, potrivit Bistrițeanul.ro. Live-ul lui Pomohaci a strâns peste o mie de comentarii și peste 300 de distribuiri.

Cum un astfel de eveniment NU e legal în condițiile pandemiei, polițiștii au fost sesizați ulterior, datorită numărului mare de distribuiri al video-ului.

Ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci?

Procurorii Parchetului General au descoperit în timpul cercetărilor derulate în dosarul de pedofilie, nereguli în privința averii impresionante a acestuia.

La acea vreme, fostul preot Cristian Pomohaci deținea 40 de proprietăţi, dintre care 25 de apartamente. Aceasta mai avea și nouă terenuri cu construcţii, cinci terenuri şi un garaj. Cristian Pomohaci nu a declarat organelor fiscale suma de 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro. Acesta a produs un prejudiciu de 136.572 lei.

Cristian Pomohaci și-a investit banii câştigaţi din sutele de spectacole susţinute de-a lungul anilor în imobiliare. Procurorii au descoperit că preotul-cântăreţ închiria de mai mulţi ani apartamentele însă nu declara la Fisc toate câştigurile obţinute.

”Din probe administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că veniturile obţinute din cedarea folosinţei celor 11 imobil, aferente perioadei ianuarie 2012 – octombrie 2017 au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro. Venituri pentru care datorează bugetului consolidat al statului suma totală de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate. Din probele administrate a mai rezultat că veniturile declarate de inculpat către organele fiscale, aferente celor 11 imobile şi perioadei mai sus indicate au fost în cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate şi plătite taxe/impozite către bugetul consolidat al statului în sumă totală de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentând impozit pe venit şi 11.130 lei reprezentând contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, au explicat procurorii Parchetului General. coral