Elena Meteșan, o fostă angajată a CEC Bank a fost implicată într-un caz de fraudă grav, în care a sustras peste 1 milion de euro din banii clienților într-un interval de 10 ani. Cu toate acestea, femeia a scăpat definitiv de al doilea dosar penal, deoarece faptele săvârșite au fost declarate prescrise. În fața magistraților, aceasta a susținut că banii sustrasi au fost donați la biserici și către persoane sărace.

Femeia în cauză a fost angajată a agenției CEC Bank din orașul Zlatna, județul Alba, și a fost trimisă în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale. Aceasta a fost acuzată de falsificarea a 368 de documente interne ale băncii în scopul de a sustrage sume semnificative de bani.

„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din județul Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cu toate că acuzațiile împotriva femeii erau grave și dovezi solide au fost prezentate în instanță, dosarul penal a fost în cele din urmă declarat prescris. Prescripția reprezintă expirarea perioadei în care un infractor poate fi judecat și pedepsit pentru faptele săvârșite. Aceasta poate fi aplicată în funcție de gravitatea faptei și termenul prevăzut de lege pentru respectiva infracțiune.

În timpul procesului, fosta angajată a CEC Bank a susținut că banii pe care i-a sustras au fost donați către biserici și către persoane aflate în sărăcie. Cu toate acestea, această declarație nu a putut fi susținută de dovezi concludente.