News Flash:

Cum vor funcționa mall-urile și cum vom merge la serviciu după ridicarea restricțiilor

22 Aprilie 2020
1606 Vizualizari | 0 Comentarii
cluj oameni

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a declarat că spectacolele cu public numeros nu vor fi reluate în 2020. 

”În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Rafila, la Digi 24.

Alexandru Rafila a spus că trebuie redeschise cabinetele stomatologice, frizeriile sau magazinele de haine, treptat, după data de 15 mai.

”În ceea ce privește mallurile, eu cred că trebuie să se redeschidă diverse tipuri de magazine, de unități comerciale. Trebuie să găsim o soluție. Cabinetele stomatologice, una sunt urgențele și una e să nu tratezi diverse afecțiuni. Cabinetele trebuie să ne gândim cum să le repornim după data de 15 mai, mai ales că în cabinetele stomatologice există echipament de protecție. Frizeriile, coaforul, toate țin de o viață normală și trebuie să existe un acces la astfel de instituții. Nu știu dacă mall-urile în sine se vor redeschide pentru că sunt zone aglomerate”, a precizat Alexandru Rafila.

”Noi nu suntem în cea mai favorabilă situație în acest moment și trebuie să reflectăm și să găsim soluții pentru repornirea progresivă a economiei. (...) Se poate găsi o soluție și în cazul companiilor. Cine poate să lucreze de acasă să lucreze, sau să fie făcute ture, 3 zile și 2 zile de exemplu. Activitățile care presupun apropierea persoanelor, să existe o foarte bună instruire a personalului. Sunt lucruri care se deprind și care trebuie repetate încât să devină o obișnuință”, a mai declarat profesorul Rafila.

Pentru persoanele de peste 65 de ani va trebui relaxat orarul.

”În plus, față de aceste măsuri sunt și alte recomandări pe care le dă OMS pentru activitatea fizică a copiilor. Ar trebui să aibă în fiecare zi o activitate fizică individuală, o activitate fizică pentru persoanele vârstnice, în casă sau în afară și să ne gândim și la alte elemente care să facă acceptabilitatea măsurilor de distanțare care se vor menține încă o perioadă de timp. Trebuie să suplimentăm la orele de vârf mijloacele de transport, nu să le reducem. Mi se pare total nepotrivit intervalul 11-13 pentru persoanele vârstnice, odată cu venirea căldurii. Aș alege mai degrabă primele ore ale zilei sau seara”, a mai precizat președintele Societății Române de Microbiologie.

Nightwhisper

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alexandru rafila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036814 (s)