Zaharul nu mai este folosit demult doar in bucatarie, avand proprietati nebanuite asupra podoabei tale capilare. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa adaugi zahar in sampon de fiecare data cand te speli pe cap:
Exfoliaza scalpul

De cand majoritatea femeilor au devenit dependende de folosirea samponului uscat, specialistii ne avertizeaza ca scalpul nostru are nevoie de o ingrijire speciala. Medicul dermatolog Francesca Fusco sustine ca scalpul are nevoie de aproape la fel de multa curatare, hidratare si exfoliere precum tenul nostru. Iar zaharul este ingredientul ideal pentru ingrijirea pielii capului. Modalitatea de aplicare nici nu ar putea fi mai simpla:

„Adaugarea unei linguri de zahar in sampon va curata scalpul in profunzime. Chiar daca zaharul se dizolva, amestecul nu isi va pierde efectul detoxifiant asupra podoabei capilare, curatand scalpul de celule moarte, sebum si praf, fara sa ii afecteze nivelul de hidratare”, explica dermatologul Fusco.
Elimina excesul de sebum de la nivelul scalpului

Daca parul tau se ingrasa mult prea repede, incearca urmatorul truc: adauga o lingura de zahar in sampon. Apoi spala-ti parul asa cum o faci in mod obisnuit si vei observa diferenta.
Stimuleaza cresterea parului

Zaharul are proprietati regenerative si imbunatateste circulatia sangvina la nivelul scalpului. Tot ce trebuie sa faci este sa isi speli parul normal insa, in loc sa il usuci cu foehnul, sterge-l cu un prosop. Maseaza-ti pielea capului cu zahar timp de 15 minute, apoi spala-ti din nou parul. Repeta acest tratament de doua ori pe saptamana si vei observa rezultatele dupa opt saptamani de tratament.
Confera volum podoabei capilare

Poti incerca, de asemenea, un tratament pentru volum cu ajutorul zaharului. De data aceasta, trebuie sa amesteci putin zahar cu balsamul de par. Incalzaste compozitia pana timp de 2 -3 minute, pana cand devine omogena, apoi aplica amestecul pe toata lungimea firului de par. Lasa compozitia sa actioneze timp de zece minute, apoi clateste bine cu apa calduta.

coral