Un martor-cheie în dosarul Caracal a fost dus în faţa judecătorilor. O rudă de-a lui Fane Risipiţeanu depune mărturie la Tribunalul Olt ca să arate că Fane nu a violat-o pe Luiza şi că a fost dat afară din curtea lui Dincă când a văzut fata în maşină.

Fane Risipiţeanu este bărbatul suspectat că ar fi complicele lui Gheorghe Dincă.

Sora acestuia a ajuns în faţa magistraţilor pentru a-i confirma nevinovăţia. Încă de la început a spus că nu l-ar vedea pe fratele ei în stare de viol.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a făcut o serie de declaraţii pe această temă la România TV. "Toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri. Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală".

Aurel Moldovan a mai spus că Risipiţeanu şi Dincă se află degeaba după gratii.

"Este degeaba cum și, din punctul meu de vedere, Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor. Științific, nu s-a putut demonstra că fetele au fost arse în acel butoi și nu au fost omorâte. Avem parte de un dosar penal neconform procedurii penale, având probe administrate în mod ilegal", a mai declarat avocatul.

coral