MAI a publicat pe Facebook o discuție dintre un polițist la rutieră și un șofer oprit în trafic. „Nu aici trebuie să fiți. Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă. Asta așa, ca recomandare”, ar fi spus șoferul. În finalul postării, Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă oamenii să respecte legea și să folosească aceste aplicații doar pentru a alege cea mai bună rută. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, prin intermediul Facebook, o discuție dintre un polițist la rutieră și un șofer oprit în trafic, relatează Aleph News.

În dialogul prezentat, șoferul pare că „îl ceartă” pe polițist pentru că nu se afla acolo unde indica aplicația Waze. Waze este o aplicație de tip GPS, deținută de Google, care caută cea mai bună rută pentru a ajunge la destinație, dar șoferii pot marca și locurile în care se află oamenii legii.

Astfel, conducătorul auto îl trage la răspundere pe polițist pentru că ar fi trebuit să fie pe „cealaltă stradă”. În schimb, agentul îi răspunde că se va muta și acolo, odată ce va fi marcat pe Waze în locația actuală.

Dialogul dintre polițist și sofer:
– Nu aici trebuie să fiți. Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă.
– Ne vom muta și acolo.
– Când?
– După ce apărem pe Waze aici. Vă grăbeați, aveați viteză excesivă.
– Nu despre viteză e vorba, domnule polițist. Sunteți poziționați greșit. Asta, așa, ca recomandare.
– Tot ca recomandare, vă sfătuim să utilizați o altă aplicație.
– Știți ceva mai sigur?- Da! Există aplicații pentru taxiuri.
– Eu nu sunt taximetrist.
– Aplicații pentru clienți, domnule. Pentru următoarele 90 de zile permisul dumneavoastră de conducere rămâne la noi. Ați avut viteză și chiar despre ea este vorba.
– Și eu ce fac?
– Acum faceți bine. Dacă nu vă opream, erați în pericol să produceți un accident și atunci chiar nu era bine!

În finalul postării, Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă oamenii să respecte legea și să folosească aceste aplicații doar pentru a alege cea mai bună rută, „nu pentru a ocoli echipajele de poliție”.

„Vă recomandăm să folosiți aplicațiile pentru a alege ruta cea mai bună, nu pentru a ocoli echipajele de poliție! Decât să ocolești, mai bine respecți legea… altfel, cine știe ce întâlnești!”, se arată în aceeași postare a MAI.

Dialog între un politist de la rutieră și un conducător auto: – Nu aici trebuie să fiți. Pe waze arată că sunteți pe…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 9 ianuarie 2022

 

coral