E anotimpul cireșelor, sunt la modă „cerceii” din fructe. Cireșele, devenite în ultima vreme valută forte, sunt chiar și așa la mare căutare. Cei de la USAMV și-au aprovizionat magazinele cu fructe din producție proprie.

„Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunță punerea în vânzare, pentru prima dată în acest an, de cireșe din producția proprie, recoltate de la Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH).

Cireșele sunt din soiurile timpurii Ramon Oliva și Biggareau Moreau și vor fi recoltate zilnic pentru a oferi clujenilor fructe proaspete. Ele vor putea fi cumpărate, începând din 10 iunie, de la ambele magazine ale universității, cel de pe Calea Mănăștur nr. 7, respectiv magazinul din Cartierul Gheorgheni, de la capătul străzii Liviu Rebreanu, iar prețul unui kilogram de cireșe este de 12 lei.

”Ne bucurăm că a venit vremea culesului cireșelor și le putem oferi clujenilor, ca în fiecare an, fructe proaspete. Îi rugăm să înțeleagă că, de această dată, depindem de condițiile meteo destul de capricioase în această perioadă, iar în cazul în care vor fi zile ploioase cantitatea de cireșe recoltată și livrarea spre magazine vor suferi modificări. Ne dorim să aprovizionăm ambele magazine ale USAMV la timp și, cel mai probabil, la orele amiezii fructele vor fi disponibile clienților”, a explicat Directorul SCH, Dr. Biolog Lukacs Lehel.

De asemenea, tot de miercuri, va fi pusă în vânzare ceapă verde, din a doua recoltă a anului la Stațiunea de Cercetări Horticole. Prețul este de 2,5 lei/legătură”, ne informează USAMV.

coral