Cele patru absolvente de liceu care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat în anul şcolar 2021-2022 au intrat, vineri, în posesia premiului de 5.000 de lei oferit de Ministerul Educaţiei.

Premiile le-au fost oferite în cadrul unei festivităţi organizate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în prezenţa inspectorului şcolar general Vasile Bulgărean, a prefectului Dari Toma şi a mai multor cadre didactive de la unităţile şcolare de unde provin absolventele.

"Obţinerea unei medii de 10 la Bacalaureat nu poate însemna doar noroc sau o întâmplare, ci are în spate un efort continuu pe tot parcursul celor patru ani de liceu. Un efort al vostru, al părinţilor şi al dascălilor pe care i-aţi avut. Guvernul, prin Ministerul Educaţiei, apreciează şi vă răsplăteşte, astăzi, pentru acest efort. Într-un sistem de învăţământ deseori criticat, voi sunteţi dovada că se poate şi altfel, iar rezultatul de excepţie pe care l-aţi obţinut la bacalureat vă deschide larg porţile spre orice domeniul veţi alege să vă îndreptaţi, în viitor", a declarat prefectul Dari Toma, în cadrul evenimentului de vineri.

Cele patru tineri sunt: Iulia Maria Chiş, Szilagyi Abigel şi Ştefania Irina Oltean, de la Colegiul Naţional Silvania Zalău, respectiv Lorena Maria Buzea, de la Colegiul Naţional 'Simion Bărnuţiu' din Şimleu Silvaniei.

"Pentru a atinge succesul este important ca lucrurile să fie făcute pe rând. Cunoştinţele se acumulează cărămidă cu cărămidă şi un zid foarte stabil nu are goluri. De aceea, cred că foarte important este ca toate lucrurile să fie făcute ca la carte", a afirmat absolventa Lorena Maria Buzea.

Ministrul Educaţiei a premiat cu câte 5.000 de lei fiecare absolvent care obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat în anul şcolar 2021-2022

coral