News Flash:

Este oficial: Pe ce dată s-a amanat Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

26 Aprilie 2020
837 Vizualizari | 0 Comentarii
TIFF

Tudor Giurgiu, directorul festivalului, a revenit cu informații despre desfășurarea festivalului și data la care a fost reprogramat Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

În contextul situației actuale din țară a pandamiei de coronavirus și ținând cont de restricțiile impuse pentru siguranța tuturor, echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediția cu numărul 19.

„Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai și 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie ușoară, dar suntem optimiști și lucrăm deja la posibilele date alternative”, declara Tudor Giurgiu, președintele festivalului la începutul lunii.

Tudor Giurgiu, președintele festivalului, a venit cu informații cu privire la desfășurarea festivalului. Organizatorii nu doresc să mute TIFF-ul în totalitate și speră că spre sfârșitul verii lucrurile vor reveni la normal, iar festivalul va avea loc și în acest an.

„Depindem de mai multe. E așa, un fel de balet, de dans. Tragem cu ochiul la ce spun autoritățile, ne uităm să vedem ce fac alte festivaluri, care e dinamica organizării de evenimente similare în Europa. Ieri, spre exemplu, am văzut că cei de la Sarajevo, care fac un festival de o amploare comparabilă cu a noastră, vor face festivalul între 14-21 august parcă, cu mai puțini oaspeți, dar sunt ferm hotărâți să îl facă în datele alea. Cumva ăsta e și planul nostru, nu de a îl sacrifica, de a îl face integral online, cred că e un model de eveniment care nu s-ar potrivi TIFF-ului. Mi s-ar părea firesc, spre exemplu, dacă vorbim de niște proiecții în aer liber, să putem organiza aceste proiecții în Cluj, cu distanță suficient de mare între oameni, respectând normele, a aduce dezinfectant, măști. Eu cred că deja din a doua jumătate a lunii iulie, început de august, eu cred că va fi posibil. Dar, din nou, avem două rezerve”, a declarat Tudor Giurgiu pentru culturaladuba.ro.

Cum se vor respecta măsurile de protecție la TIFF?

Organizatorii TIFF spun că anul acesta festivalul va fi mai mic, pentru a putea respecta măsurile de protecție împotriva răspândirii infecției cu coronavirus.

„Sigur, în anul ăsta probabil va fi o socializare la ceva distanță unul de altul, dar nu îmi imaginez alt mod de a face TIFF-ul decât așa cum era, la o amploare probabil mai mică, cu mai multe locații în aer liber, cu locații mai puține de interior, unde probabil va trebui să nu mai contăm pe capacitatea integrală a sălii, respectând toate măsurile care vor fi.

Deci va fi un TIFF diferit, mai mic ca amploare, dar păstrăm specificul. Nu îmi imaginez deloc soluția online, pentru că ar însemna să sacrificăm ce are brandul TIFF în ADN-ul lui.

Câți oameni vor putea viziona același film?

Este cunoscut deja faptul că la TIFF au loc proiecții de filme atât în sălile de cinema din oraș sau alte locații, cât și în aer liber (cele în aer liber fiind printre preferatele spectatorilor), iar organizatorii deja se gândesc la variante posibile pentru a se putea viziona filmele respectând măsurile de distanțare socială.

Noi putem fără probleme să organizăm spectacole și de 100 de oameni în interior și de 1000 de oameni în aer liber.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tidd tudor giurgiu amanare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 33 queries | Mysql time :0.056409 (s)