Mama lui Gabi Firea se trage din satul Babuta, comuna Dragomiresti (judetul Vaslui), acolo unde astazi mai poate fi gasit bunicul lui Gabi, Gheorghe Rotaru, ajuns la varsta de 96 de ani.

Gabriela Firea (46 de ani), actualul primar al Capitalei, nu a vorbit decat o singura data despre drama traita in adolescenta, cand familia ei – mama Veronica, surorile Nela si Angelica, fratele Ionut – au avut enorm de suferit de pe urma tatalui lor, cazut in patima bauturii. In 2010, intr-un interviu acordat revistei Tango, Gabriela a abordat si tema rupturii survenite in familia ei acum mai bine de trei decenii.

"Cele mai dureroase momente le-am trait in copilarie si adolescenta. Mama era vanzatoare si tata muncitor necalificat, pe santier. Stateam sase insi intr-un apartament cu doua camere. Mama si-ar fi dat si sufletul din ea pentru noi, daca ar fi putut. Muncea de dimineata pana seara, era extraordinar de harnica si de optimista. N-as putea sa am aceleasi cuvinte de lauda pentru tata”, a spus atunci actualul politician. Apoi, Firea a continuat: ”Avea mari probleme cu bautura si, normal, cu serviciul. (…) Bea foarte mult si ne batea si pe noi, copiii, si pe mama. Pana la urma, am hotarat sa-l parasim. Chiar imi revendic meritul ca eu am convins-o pe mama sa divorteze. Aveam 14 ani”, si-a incheiat confesiunea fosta prezentatoare tv.

Mama Gabrielei Firea se trage din satul vasluian Babuta, arondat comunei Dragomiresti, in casa batraneasca a familiei locuind astazi bunicul edilului, Gheorghe Rotaru, ajuns la venerabila varsta de 96 de ani. Tatal Veronicai (mama Gabrielei) este veteran de razboi si se mandreste cu faptul ca a fost contemporan cu Regele Mihai, mai mare ca el cu un singur an. Batranul se afla de ani buni in grija familiei Hrib, Viorel Vasile si Dorica, femeia fiind practic fata adoptiva a lui Gheorghe Rotaru. Cei doi stiu istoria tulbure a neamului, confirmand declaratiile Gabrielei Firea. ”Cat a tras Veronica (n.r. mama Gabrielei) cu barbatul ei, numai ea stie…El nu era om rau, dar ce le facea si ei, si copiilor dupa ce bea…Parca-l avea pe dracu' in el, nu mai era chip sa te intelegi cu el! Stiu de la ele cat de greu le-a fost”, ne-a declarat Dorica despre tatal Gabrielei Firea Pandele. ”Dupa ce stabilisera ca se despart, dar inca nu se facusera actele si tot, tatal lui Gabi a vandut brusc apartamentul familiei, fara sa-l intereseze de soarta sotiei sau a copiilor. Ca sa nu ramana in strada, Veronica si copiii s-au mutat la sora ei, Margareta, si s-au descurcat tare greu o vreme!”, a completat sotul Doricai.

coral