Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru toți cei conducătorii auto care alimentează mașinile personale cu benzină și motorină cuprinsă între 30 și 100 de lei. De ce nu este recomandat acest lucru pentru automobil. Ce greșeală fac toți românii atunci când opresc la benzinărie și care sunt soluțiile pentru a evita probleme ale motorului.

Ce se întâmplă atunci când alimentezi mașina cu puțin combustibil

Cei mai mulți dintre români, atunci când merg la o benzinărie, aleg să alimenteze autoturismul cu motorină sau benzină cu sume încadrate între 30 și 100 de lei, ceea ce poate afecta, în timp, motorul mașinii.

Toți șoferii știu că atunci când rezervorul mașinii este aproape gol, autovehiculul are un consum crescut. Motivul este unul cât se poate de simplu și logic. Este vorba despre lichidul rămas în rezervor devine din ce în ce mai volatil și se evaporă mult mai repede.

Mai mult de atât, cel mai adesea apar probleme la pompa de carburant. Cele mai multe autoturisme au pompele situate direct în rezervor, iar acestea sunt cufundate direct în carburant, având un rol de răcire. Cu alte cuvinte, atunci când românii merg la benzinărie pentru a-și alimenta rezervorul, dacă acesta este aproape gol, atunci pompa de benzină rămâne suspendată în vapori și nu mai poate fi răcită în mod adecvat.

În sezon de toamnă sau iarnă, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute și afară este frig, românii care merg cu mașinile alimentate cu puțin carburant în rezervor riscă foarte mult ca pompa de benzină să înghețe.

Prețul carburanților a crescut, din nou, în România

Nu este un secret pentru nimeni faptul că benzina, motorina și restulo carburanților s-au scumpit semnificativ. În luna martie 2021, costul acestora ajunsese aproape la același nivel cu cel care era înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19. Deja românii dau la pompă cu 15 lei mai mult pe un plin față de cât plăteau în urmă cu o lună. Prețul barilului de petrol a explodat în ultimele zile.

În momentul de față, barilul de petrol este cotat la 63 de dolari, un preț cu 25% mai mare față de anul trecut, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimul an. Este o creștere mare, care s-a produs într-un timp scurt, iar cauzele sunt atât obiective, cât și speculative. Pe o parte, a crescut mult cererea de produse petroliere din China și India, în timp ce în Arabia Saudită și America producția și stocurile de petrol au scăzut.

  coral