Ginul este una dintre cele mai populare bauturi spirtoase din lume. Are o concentratie de alcool de 40-45% si este aromatizata cu fructe de ienupar, insa poate contine si arome de prune salbatice, anason, coriandru, scortisoara sau coaja de citrice.

Aceasta bautura alcoolica are un gust inconfundabil, de care multe persoane se indragostesc pe loc. O sticla de gin poate avea o aroma mai intensa sau mai putin concentrata de fructe de ienupar, in functie de producator, dar cert este faptul ca nu ai cum sa uiti savoarea acestei bauturi alcoolice. Iar daca te intereseaza sa afli mai multe informatii despre ea, citeste raspunsurile la cele mai frecvente intrebari:

Unde a aparut pentru prima oara?

Considerata o bautura englezeasca, licoarea savuroasa isi are, de fapt, originile in Olanda. Numele sau provine de la cuvantul “genever”, iar in anii 1600, olandezii o produceau deja in cantitati foarte mari.

Aceasta bautura spirtoasa era folosita la inceput ca “medicament” in tratamentul bolilor, precum guta si dispepsia, dar si-a castigat popularitatea in timpul Razboiului de Treizeci de ani, atunci cand soldatii britanici luptau pe teritoriul olandez si se “incurajau” cu aceasta bautura.

Nu a durat mult pana cand ginul a ajuns in Anglia si a devenit popular printre englezi. Ba mai mult, in jurul anului 1720, expertii spun ca o patrime din gospodarii isi produceau propriile sortimente. Varful popularitatii in Anglia a fost atins, insa, in secolul XX, atunci cand au inceput sa se prepare fel si fel de cocktailuri delicioase.

Care sunt cele mai populare sortimente?

In cazul in care vrei sa te bucuri de gustul sublim al acestei bauturi, citeste care sunt cele mai indragite sortimente de gin:

  • London Dry – este obtinut prin adaugare de plante aromatice si redistilarea alcoolului etilic.
  • Monkey 47 – este un sortiment german si este produs din 47 de plante, asa cum spune si denumirea lui.
  • Genever – este traditional olandez si este caracterizat printr-o aroma mai intensa si un continut mai mic de alcool fata de London Dry.

Cum se bea?

Combinatia clasica este cu apa tonica, insa bautura poate fi consumata si simplu. Daca adori cocktailurile, atunci poti sa fii fericit, deoarece exista peste 7000 de retete create pe baza acestei bauturi alcoolice. In plus, si iubitorii de ceaiuri pot fi multumiti, deoarece licoarea poate fi amestecata si cu ceaiul clasic de musetel sau cu ceaiul negru.

Aceasta bautura alcoolica este foarte versatila! Nu exista metoda corecta de a o consuma, ci exista o multime de modalitati, in functie de preferintele fiecarei persoane in parte. Descopera multitudinea de retete pentru cocktailuri si prepara-ti acasa mixul de bauturi care iti atrage cel mai mult atentia!

De unde sa-l cumperi?

Cea mai avantajoasa metoda de a achizitiona gin este sa apelezi la magazinul online BeiCeVrei. Aici vei gasi o gama variata de sortimente si branduri cu renume. Mai mult decat atat, de pe acest site poti achizitiona bauturi la preturi de import, asa ca vei putea comanda oricand iti doresti sortimentele tale preferate!

Intra acum pe BeiCeVrei, descopera selectia deosebita de bauturi alcoolice si profita de oferte pentru a-ti completa barul personal! coral