Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj de felicitare, prin intermediul rețelei Twitter, cu ocazia serbării a 245 de ani de la Indepedența Statelor Unite.

„Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris Iohannis pe Twitter.

Un mesaj similar a transmis, pe Facebook, și premierul Florin Cîțu. „Felicitări pentru cea de-a 245-a aniversare a Independenței pentru o națiune măreață, un partener strategic și pentru toți prietenii mei americani”, a scris premierul pe Facebook.

Președintele Klaus Iohanis și premierul Florin Cîțu au participat joi, 1 iulie, la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței, de duminică, 4 iulie.

În alocuțiunea sa, președințele a afirmat că „relaţia dintre România şi SUA se bazează pe un parteneriat strategic solid şi profund, pe apartenenţa comună la valorile democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului”, arată libertatea.ro
 

coral