Gheorghe Dinca va fi mutat din Arestul Central al Politiei Capitalei! Urmeaza sa ajunga la penitenciarul Jilava, acolo unde este inchis si Liviu Dragnea. Criminalul din Caracal este de doua luni in custodia oamenilor legii.

De precizat ca Gheorghe Dinca a solicitat sa stea singur in celula, desi inchisoarea de la Jilava este super aglomerata. Inclusiv aici, gardienii vor sta cu ochii pe cel care ar fi ucis cel putin doua adolescente ca nu cumva acesta sa-si puna capat zilelor sau sa fie omorat de ceilalti detinuti.

Liviu Dragnea sta, la randul lui, singur in celula si nu intra deloc in contact cu colegii de suferinta, potrivit click.ro.

DIICOT a anuntat, oficial, ca cere sprijin FBI pentru ADN-ului Luizei si pentru profilul lui Dinca

DIICOT anunta, oficial, ca a transmis o cerere in SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial si cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondriala nu poate fi efectuata nicaieri in Romania. Procurorii cer FBI si sprijin pentru profilul psihologic al lui Gh. Dinca.

Procurorii DIICOT au dispus, vineri efectuarea unei cereri de asistenta judiciara in materie penala cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigatii (F.B.I.), pentru efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN mitocondrial si cromozomial) al Luizei Melencu, analiza genetica de tip mitocondrial neputand fi efectuata pe teritoriul Romaniei de catre niciun laborator autorizat, la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” efectuandu-se doar analiza genetica de tip cromozomial, informeaza DIICOT.

In acest sens, au fost puse la dispozitia Biroului Federal de Investigatii fragmentele osoase ce urmeaza a fi supuse analizei.

„Prin aceeasi comisie rogatorie, s-a solicitat asistenta specialistilor din cadrul F.B.I. in vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului Dinca Gheorghe. Precizam faptul ca, in cauza nu exista date sau indicii care sa conduca la ipoteza implicarii in vreun fel a vreunui cetatean american in activitatile ce formeaza obiectul dosarului de urmarire penala, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivata exclusiv de inalta specializare a F.B.I. in materia analizelor si expertizelor in cauze de acest gen”, explica procurorii.

DIICOT mai subliniaza ca toate activitatile in care este implicata Monica Melencu, mama tinerei, au legatura cu aceste proceduri.

„Partea civila, numita Melencu Monica Georgeta, a fost citata pentru data de 26.09.2019, in vederea punerii in executare a autorizarii emise la data de 23.09.2019 de catre Tribunalul Bucuresti”, subliniaza sursa citata.

Initial, femeia a refuzat procedura. coral