La ora la care scriem acest material atât în București, cât și în țară, ninge și este frig. Luna martie este capricioasă, iar schimbările drastice de temperaturi nu fac bine. ANM a emis o prognoză meteo 22 martie-19 aprilie, informațiile nefiind prea optimiste.

Meteo 22 martie-19 aprilie. Primăvara întârzie să apară

Încă de la debut, luna martie a fost plină de capricii, temperaturi scăzute și ninsoare. Inclusiv astăzi, 22 martie, ninge atât în București, cât și în alte zone din țară. Românii sperau ca, odată cu venirea lunii martie, primăvara să-și intre în dpreturi.

Din păcate prognoza meteo 22 martie-19 aprilie, publicată de ANM, nu vine cu informații optimiste din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi în continuare scăzute, iar precipitațiile sub formă de ninsoare vor mai persista în anumite zone din teritoriu.

Meteo 22 martie-19 aprilie, în teritoriu

Conform datelor publicate de ANM, vremea în țară se va menține într-un trend de răcire și temperaturile vor ajunge între -7 și -2 grade, în aproapte toată țara. Ploile și ninsorile vor mai fi prezente în teritoriu, ceea ce dă plnurile românilor de primăvară peste cap. În cele ce urmează vă prezentăm detaliat, pe zone, cum va fi vremea în perioada următoare.

Meteo 22 martie-19 aprilie

Banat

La începultul acestei săptămâni în Banat valorile termice se vor situa cu mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, mai ales pe timpul nopţilor. Mximele vor fi de 4-7 grade, iar minimele de -6 și -4 grade.

Din data de 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, temperaturile devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici variaţii de la o zi alta, menţinându-se în jurul acestora până la sfârşitul celor două săptămâni. Valorile termice pe timpul nopții vor fi de 11-13 grade, iar cele nocturne de 2-4 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul primei săptămâni, ulterior probabilitatea pentru precipitaţii fiind temporar mai ridicată.

Crișana

Începând cu această săptămână în Crișana vremea se va menţine deosebit de rece .Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade şi minime de – și -2 grade. Ulterior valorile termice vor fi în creştere semnificativă. Atfel, ziua vor fi între 9 și 13 grade, iar pe timpul nopţilor 1-3 grade.

În acest început de săptămână, între 22-24 martie, local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile din această săptămână.

Dobrogea

Săptămâna în care am intrat debutează cu vreme deosebit de rece. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 7 grade, iar cele mîntre 2 și 4 grade, în medie, care se vor menţine. Vor fi precipitații moderate cantitativ, sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie, începând cu data de astăzi și până pe 25 martie, iar după data de 30 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

Muntenia

Zona de sud a țării începe această săptămână cu mult mai rece decât ar fi normal înaceastă perioadă. În Muntenia temperaturile maxime vor fi de 3-9 grade, iar cele minime de -5…0 grade. Din data de 27 martie vremea se va mai încălzi, astfel că ziua vom avea temperaturi între 12 și 16 grade, iar noaptea 1-4 grade.

Vor fi precipitații, sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie, în perioada 22-24 martie, iar după data de 29 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

Oltenia

Sud-estul teritoriului, în Oltenia, începe săptămâna, la fel ca restul teritoriului, cu o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit. Și în Oltenia temperaturie maxime vor fi cuprinse îtren 5 și 9 grade celsius, iar minimele între -5 și 0 grade. ANM anunță că din 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13-16 grade ziua şi situându-se între 1 şi 5 grade noaptea.

Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22-23 martie vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse. Probabilitatea de ploaie va fi apoi în creştere după data de 30 martie.

Vremea la munte

Vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie de -14 și -10 grade şi cu maxime negative, de -5 și 0 grade. Valori mai scăzute se vor regăsi la altitudini mari. Începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă. Regimul termic se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză.

Se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1 și 7 grade şi a minimelor -6. și -2 grade. În primele zile vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru București

ANM a emis în această dimineață o prognoză pentru București. Astfel că, în perioda 22-26 martie, ANM anunță vreme închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță, ninsoare, în special în dimineața zilei de astăzi, 22 martie, dar și sub formă de ploaie.

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35-40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0-2 grade pe tot parcursul intervalului.

ANM mai spun că până vineri, pe 26 martie, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi cu minus în termometre pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți, 23 martie, și miercuri, 24 martie, temporar vântul va prezenta intensificări și va ninge slab. coral