Nevasta lui Iordache are o pensie specială, ea fiind fostă judecătoare la ICCJ. Pensia lui Magdalena Iordache a crescut cu peste 500 de euro/lună în ultimii doi ani.

Magdalena Iordache, soţia lui Florin Iordache, proaspăt ales preşedinte al Consiliului Legislativ, are o pensie specială de peste 5.200 de euro pe lună. Pensia ei a crescut cu aproximativ 500 de euro în ultimii doi ani.

Nevasta lui Iordache are o pensie specială

„25.300 de lei pe lună este pensia soţiei lui Florin Iordache, fosta judecătoare la ICCJ. Adică 5.277 de euro pensie pentru 30 de zile”, anunţa Virgil Burlă, jurnalist de investigaţii.

Magdalena Iordache a fost judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Secţia Penală) şi s-a pensionat în 2015, la vârsta de 47 de ani.

Pensia nevestei lui Iordache a crescut în ultimii doi ani cu peste 500 de euro pe lună. În declaraţia de avere din 2019, Iordache arată că soţia sa are o pensie anuală de 263.018 lei, astfel încât încasa 4.750 de euro pe lună.

În plus, nevasta lui Iordache avea şi „venituri notariale”, astfel încât a ajuns la câştiguri de 7.400 de euro pe lună.

Iordache a apărat în Parlament pensiile speciale şi a luptat ca ele să fie extinse şi la primari. „Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap. (…) România merge înainte nu prin atacuri la Curte. România are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reforma administrativă. (…) Primarii au nevoie de pensii speciale”, a declarat Florin Iordache în 2019.

coral